Schimbări în Germania din Iunie 2022

Reducerea prețului la combustibil

La 1 Iunie intră în vigoare reducerea accizei la combustibil, care va reduce prețul benzinei cu 30 de cenți pe litru, iar prețul motorinei va scădea cu 14 cenți pe litru. Am scris mai multe despre asta aici: Pachetul de ajutor pentru cetățeni.

Lidl și Aldi măresc salariul minim

Salariul minim de la aceste două companii va crește de la 1 Iunie. Ambele companii vor mări salariul de început (salariul minim) la cel puțin 14 euro. Toți angajații care momentan lucrează în aceste două companii sub acest salariu, vor profita începând cu această lună de o creștere a salariului. Lidl a mărit și salariul persoanelor care urmează un Ausbildung cu 100 de euro.

Biletul de 9 euro va intra în vigoare la 1 Iunie.

Mult-discutatul abonament de 9 euro pe lună va intra în sfârșit în vigoare la 1 Iunie. Mai multe despre acesta aici sau aici.

Concediul medical telefonic nu va mai fi posibil

Concediul medical prin telefon nu va mai fi posibil începând cu luna Iunie. Această măsură a expirat după 2 ani de când a fost aprobată.

Subvenție pentru încălzire

Persoanele cu venituri mici vor primi o subvenție pentru costurile de încălzire. Prin aceasta vor fi ajutați 2,1 Milioane de oameni care sunt considerați cu venituri mici. Printre aceștia se numără cei care primesc ajutorul pentru locuință (Wohngeld), cei care primesc ajutor pentru formare profesională sau Bafög.

Deutsche Bahn trece la programul de vară

Deutsche Bahn trece la programul de vară începând cu 12 Iunie. Totuși, schimbările în programul de circulație al trenurilor sunt minime.