Cărțile mele

Am editat aceste cărți pentru a îi ajuta pe cei care au nevoie de clarificări suplimentare despre gramatica limbii germane. În mod ideal acestea vă pot ajuta dacă la cursul de integrare nu puteți înțelege regulile de gramatică. Bineînțeles că puteți învăța și acasă din ele, dar din cărți nu puteți învăța comunicare și vorbire.

Prețul acestora este de 25 de euro pentru fiecare. La comenzi de mai multe cărți facem mici reduceri de preț.
Transportul acestora este gratuit. Metodele de plată sunt: Transfer bancar, Paypal sau Plata la livrare (Pentru plata la livrare se aplică o taxă de 4,40 de euro/ comandă și este disponibilă doar în Germania).

Comenzile se pot face pe facebook printr-un mesaj pe pagină aici: https://www.facebook.com/ajutorintegrare.eu, pe Whatsapp printr-un click aici: Trimite mesaj sau pe shop (Pe shop nu se pot aplica reducerile și transportul gratuit) aici: https://shop.ajutorintegrare.eu/.

Cărțile pe niveluri

De la 0 la A1

În cartea aceasta sunt explicate lucrurile de bază din limba germană. Eu nu recomand această carte celor care sunt de mai mult de un an de zile în Germania sau Austria. În această carte am pus accentul pe temele de gramatică necesare acestui nivel.

Nivelul A2

Nivelul A2 este considerat un nivel de începător, prin care vom putea înțelege povestiri simple, vom putea purta dialoguri simple și vom putea povesti subit lucruri din trecut, să vorbim despre planuri sau să putem da sfaturi. Totuși unele lucruri discutate aici sunt mai complicate si greu de înțeles și de aplicat.

La nivelul A2, se va instala la majoritatea oamenilor o frică în vorbire, frica de a nu face greșeli când vorbim. Acest lucru este natural pentru că acum avem mai multă cunoaștere a limbii și putem înțelege că ceva e greșit. Sfaturile mele pentru a trece peste această frică sunt următoarele:

  • relaxați-vă, nu se întâmplă nimic dacă greșiți un articol sau o declinare, persoana cu care vorbiți vă va înțelege și cu această mică greșeală.
  • nu vă fie teamă să glumiți cu dvs. Peste orice se trece mai ușor având simțul umorului și lumea din jurul dvs. va aprecia asta.
  • dacă știți ce ați greșit, căutați varianta corectă. Chiar dacă nu pare mult, cu fiecare greșeală pe care o corectăm ajungem un pas mai înainte în limba germană.

Nivelul B1

Nivelul B1 reprezintă pasul următor în învățarea limbii germane. Conform cursului german de integrare acest nivel este considerat un nivel conversațional, cu care ar trebui să ne descurcăm în Germania în viața de zi cu zi.

Nu vă temeți de greșeli, este mult mai important să reușiți să comunicați ce doriți să comunicați, decât să nu aveți curajul de a comunica pentru că spuneți ceva greșit.

Nivelul B2

Nivelul B2 este nivelul pe care toată lumea ar trebui să îl obțină pentru a se putea integra în Germania. Obținerea acestui nivel ne va asigura independența în ceea ce privește viața de zi cu zi.

După părerea mea, atingerea acestui nivel este foarte importantă din mai multe motive. În primul rând, având bazele gramaticii vom putea identifica mai ușor greșelile pe care le facem în vorbire, vom putea scrie mai ușor și vom putea învăța mai departe corect. În al doilea rând, vom putea comunica și povesti cu persoanele din jurul nostru despre subiecte puțin mai complexe decât munca și familia și astfel vom putea forma relații sociale. După părerea mea, doar atingând acest nivel, ne vom putea simți cu adevărat integrați și vom putea spune cu adevărat că facem parte din societatea germană. În plus, acum vom putea înțelege mai ușor știrile și ne vom putea căuta și înțelege informații mai complexe din limba germană.

Ghiduri de aprofundare

Ghidul Verbelor în limba germană (Nivel A2-B1)

Această carte se adresează celor care doresc să își aprofundeze cunoștințele despre cea mai importantă parte a vorbirii în limba germană, verbul. Scopul acestei cărți este cunoașterea timpurilor verbelor, cum se formează corect o propoziție la fiecare timp, precum și conjugarea verbului.

Partea întâi prezintă verbul din punct de vedere teoretic. Aici este inclusă clasificarea lor, fiecare timp în detaliu dezbătut, cu exemple și conjugări.

În partea a doua am luat cele mai folosite 66 de verbe în limba germană ( după un studiu al universității din Leipzig) și le-am tradus, le-am folosit în exemple și le-am conjugat la timpul prezent, perfect și viitor 1.

Ghidul declinării în limba germană (Nivel B1-B2)

Declinarea este probabil cea mai complicată parte a limbii germane. Cel mai important este să învățăm de la început substantivele cu articolul specific. Personal, nu aș pune foarte mult accent pe declinare la începutul învățării limbii, ci m-aș concentra mai degraba pe construcția corectă a propoziției și pe învățarea cuvintelor noi. În timp, vom dezvolta un simț pentru limba germană și astfel vom putea declina corect mult mai ușor.

Această carte nu este formula magică pentru învățarea declinării, ci mai degrabă un rezumat al celor mai importante aspecte ale acesteia. În această carte m-am concentrat pe informațiile necesare obținerii nivelului B2.

Comenzile se pot face pe Facebook printr-un mesaj pe pagină aici: https://www.facebook.com/ajutorintegrare.eu, pe Whatsapp printr-un click aici: Trimite mesaj sau pe shop (Pe shop nu se pot aplica reducerile și transportul gratuit) aici: https://shop.ajutorintegrare.eu/.