Pachetul de ajutor pentru cetățeni

Ajutoare pentru angajați

Suma forfetară pentru angajați a fost mărită de la 1000 la 1200 de euro. Aceasta este suma pe care fiecare angajat o poate deduce de la impozit pentru cheltuieli profesionale.

Suma pentru care nu se plătește impozit crește cu 363 de euro la 10.347 euro. Această mărire ar trebui să neutralizeze cel puțin o parte din inflația prognozată pentru 2022.

Bonus de 300 de euro pentru fiecare plătitor de impozit (angajat sau muncitor independent). Acesta va fi plătit o dată cu salariul pentru angajați, iar muncitorii independenți vor primi reducerea la plata în avans a impozitului. După calculele actuale se așteaptă ca această sumă să fie plătită odată cu salariul din Septembrie.

Bonusul pentru copii

Noul pachet de măsuri pentru susținerea cetățenilor include și un bonus pentru copii în valoare de 100 de euro. Acesta urmează a fi plătit în luna Iulie a acestui an, împreună cu alocația pentru luna Iulie.

Bonusul în valoare de 100 de euro pentru fiecare copil nu trebuie cerut, ci va fi plătit automat tuturor copiilor care în luna Iulie 2022 au dreptul la alocație. Venitul familiei nu este relevant pentru primirea acestui bonus.

Prețul la combustibil va scădea

Pentru lunile Iunie-August 2022 va fi redus impozitul pe combustibil. Astfel, prețul motorinei va scădea cu 14 cenți pe litru, iar prețul benzinei va scădea cu 30 de cenți.

Abonamentul de 9 euro pe lună pentru 90 de zile

Despre abonamentul de 9 euro am scris aici:Abonamentul de 9 euro pe lună de la 1 Iunie

Beneficiarii de ajutor social și șomaj vor primi un bonus

Astfel, persoanele adulte care primesc ajutoare sociale vor primi un bonus de 200 de euro.

Persoanele care beneficiază de șomaj vor primi un bonus de 100 de euro (condiția fiind ca în luna Iulie să primească șomaj (ALG 1)).

Ajutor la încălzire pentru cei care beneficiază de Wohngeld

Ajutorul pentru încălzire va fi calculat în funcție de numărul de membri al locuinței astfel:

  • O persoană – 270 de euro
  • Două persoane – 350 de euro
  • Pentru fiecare persoană în plus – 70 de euro

Nici pentru acest bonus nu va trebui făcut nici un demers, ci va fi acordat automat.

Renunțarea la EEG-Umlage va reduce prețul la curent

EEG-Umlage este o taxă suplimentară pentru fiecare Kilowatt/oră consumat, care este folosită pentru investiția în energie verde și regenerabilă. Renunțarea la această taxă era plănuită pentru anul 2023, dar guvernul a decis renunțarea cu 6 luni înainte de termenul propus, adică la 1 Iulie 2022.

Astfel, prețul la curent va scădea cu 3,72 cenți pentru fiecare Kilowattoră consumat.

Momentan aceste măsuri trebuie să fie aprobate de Parlament și Bundesrat, dar putem deduce că acestea vor fi aprobate fără probleme. Guvernul încă lucrează și la alte măsuri, cele arătate în acest articol sunt doar cele mai importante.