Ajutor pentru încălzire în Decembrie

Ajutor pentru încălzire în Decembrie

În urmă cu aproximativ două săptămâni, comisia de experți a prezentat propuneri de reducere a costurilor pentru consumatorii de gaz. Acum există un proiect pentru o primă măsură de ajutor pentru încălzire în Decembrie – ca o măsură provizorie până când va intra în vigoare frâna prețul gazului.

Guvernul federal acordă un sprijin de miliarde de euro pentru consumatorii de gaz. În luna decembrie, guvernul federal va prelua, o singură dată, costurile plăților în avans ale clienților de gaz și de încălzire centrală. Guvernul federal numește acest ajutor “ajutor de urgență“.

Ministerul Economiei și Ministerul de Finanțe au elaborat un proiect de lege în acest sens. Potrivit informațiilor din cercurile guvernamentale, acesta urmează să fie adoptat de către cabinet pe 2 noiembrie. Ulterior, Bundestagul trebuie să o aprobe.

Cum va funcționa acest ajutor pentru încălzire în Decembrie?

Este vorba despre o scutire unică pentru anul 2022, care va avea valoarea ratei pentru luna decembrie 2022, care urmează să fie finanțată prin așa-numita umbrelă de apărare căreia i-a fost alocat un buget de 200 de miliarde de euro.

De această măsură vor beneficia consumatorii privați de gaz și de încălzire centrală, precum și întreprinderile mici. Guvernul federal se așteaptă ca costurile pentru ajutorul din decembrie să fie de ordinul miliardelor.

Facturarea sau creditarea va avea loc prin intermediul furnizorilor de gaz și de încălzire urbană. Chiriașii și membrii asociațiilor de proprietari de locuințe vor primi subvenția ca parte a facturii anuale de încălzire.

Vezi și: Wie die Entlastungspakete der Bundesregierung Sie unterstützen

Ajutor doar până la intrarea în vigoare a frânei prețului la încălzire

Chiar dacă prețurile la încălzire au scăzut recent, evoluția în viitor rămâne incertă. Prețurile sunt încă foarte mari.

Ajutorul din decembrie este menit să pună în aplicare propunerile comisiei de experți în domeniul gazelor înființată de guvern. Aceasta ar trebui să compenseze majorarea facturilor la energie în 2022 și să acopere perioada până la introducerea planificată a frânei prețului la gaze în primăvara anului viitor.

Vezi și: Ce putem face dacă nu putem plăti factura la gaz?

Abatere de la recomandarea comisiei

Pentru gazele naturale, reducerea ar corespunde produsului dintre o doisprezecime din consumul anual și prețul convenit pentru decembrie 2022, completat de o reducere proporțională pentru celelalte elemente care alcătuiesc prețul gazului plătit.

Accentul pus pe prețurile convenite pentru decembrie 2022 ar trebui să garanteze că majorările de preț considerabile de la sfârșitul anului 2022 sunt luate în considerare în favoarea consumatorului final.

Aceasta este o diferență față de propunerile comisiei de experți: aceasta din urmă a avut în vedere o plată unică bazată pe consumul care a fost luat ca bază pentru plata eșalonată din septembrie 2022. Pentru încălzirea centrală, conform documentului guvernului federal, scutirea ar trebui să corespundă valorii facturii din septembrie plus un factor de ajustare forfetară, care ar trebui să reflecte majorările de preț din perioada de până în decembrie.

Reglementare separată pentru chiriași – Ajutor pentru încălzire în Decembrie

Pentru chiriași și proprietari există o reglementare separată cu privire la acordarea acestei scutiri. Mulți proprietari nu au ajustat încă avansul lunar în funcție de creșterea prețurilor la gaze și energie.

Prin urmare, mulți locatari continuă să plătească rate relativ moderate, bazate pe prețurile și consumul din anul precedent. Acești locatari vor primi prețurile mai mari ca parte a facturii de încălzire pentru 2022 (la recalcularea anuală), care va fi emisă în 2023. Prin urmare, scutirea planificată pentru luna decembrie ar trebui să fie transferată de către proprietari către chiriași odată cu următoarea factură anuală de încălzire.

Vezi și: Recalcularea costurilor de încălzire ne va afecta pe toți