Biletul-de-49-de-euro

Biletul de 49 de euro

Biletul de 49 de euro va fi disponibil sub forma unui abonament care poate fi anulat oricând si va apărea in 2023.

Finanțarea nu a fost încă finalizată

Pentru milioane de pasageri, de la începutul anului 2023 se va introduce un bilet lunar de 49 de euro pentru autobuze și trenuri, la nivel național, în transportul local. Acest lucru a fost convenit de către miniștrii transporturilor din guvernele federal și de stat.

Vezi si: Schimbările in noiembrie 2022

Mai poate eșua biletul de 49 de euro?

Statele federale sunt pregătite să finanțeze noul bilet împreună cu guvernul federal – ambele părți vor contribui probabil cu 1,5 miliarde de euro. În același timp, însă, statele cer ca guvernul federal să transfere mai mulți bani pentru transportul public pe termen lung decât s-a convenit în prezent. În 2022, guvernul federal va plăti 9,4 miliarde de euro din așa-numitele fonduri de regionalizare, pe care statele le vor folosi pentru a comanda autobuze și trenuri de la companiile de transport. În plus, există un miliard de euro dintr-un alt fond. În cazul în care nu ar exista nicio majorare, statele ar avertiza chiar asupra unei reduceri a serviciilor din cauza costurilor ridicate ale energiei și a pierderilor cauzate de criza Corona

Cât timp va fi valabil biletul de 49 de euro?

Pregătirile pentru noul bilet, care este programat să înceapă la 1 ianuarie 2023. Primele puncte cheie: Biletul de 49 de euro va fi disponibil în format digital și sub formă de card de plastic. Acesta va fi valabil timp de o lună și poate fi achiziționat doar sub formă de abonament lunar. Cu toate acestea, unele state federale consideră că începerea la 1 ianuarie este prea rapidă, deci s-ar putea totuși sa apară mai târziu.

Unde este valabil biletul?

Ca și predecesorul său, acest bilet va fi valabil pentru toate autobuzele și trenurile de transport public local. Cu un preț de 49 de euro, noul bilet – pe care miniștrii transporturilor din landurile federale doresc să-l numească “Klimaticket Deutschland” – ar fi mult mai ieftin decât multe dintre abonamentele anterioare în zonele metropolitane germane.

Va rămâne prețul la 49 de euro în permanență?

Miniștrii plănuiesc o fază introductivă de doi ani pentru biletul de 49 de euro. Începând cu al doilea an, biletul ar putea deveni mai scump. Acest lucru se datorează faptului că este planificată o dinamizare a prețurilor: taxa de abonament va crește automat odată cu rata inflației.

Asociația companiilor de transport germane (VDV) se așteaptă acum ca guvernul federal și cel al landurilor să ajungă la un acord cu privire la problemele de finanțare rămase deschise înainte de a putea fi implementat un bilet de 49 de euro. “Riscăm să fim nevoiți să întrerupem masiv serviciile de transport public în general, deoarece acestea nu mai pot fi finanțate din cauza creșterii costurilor”, a declarat directorul general al VDV, Oliver Wolff.

Sursa: 49-Euro-Ticket: Wann, wo und für wen es gilt