Deranjamente la rețeaua de telefonie

Deranjamente la rețelele de telefonie

Apelurile de telefonie mobilă în rețeaua O2 au fost temporar imposibile joi pentru unii utilizatori. Motivul restricțiilor de telefonie mobilă a fost o defecțiune la un server de transmisie vocală, a anunțat joi după-amiază compania. Cu toate acestea, o mare parte din apeluri ar putea fi transmise prin intermediul altor servere.

Aceștia lucrează la viteză maximă pentru a se asigura că clienții pot efectua din nou apeluri telefonice fără restricții. “Regretăm neplăcerile create și vă rugăm să aveți puțină răbdare.” Apelurile cu aplicații precum Whatsapp au fost posibile prin intermediul serverelor de transfer de date.

Întreruperi în rețeaua O2 și Vodafone

Deutsche Telekom nu a raportat nicio întrerupere. Un purtător de cuvânt al Vodafone a declarat că există doar mici restricții privind telefonia LTE în propria rețea. Totuși, acestea nu reprezintă o problemă pentru clienți, deoarece apelurile lor sunt controlate prin intermediul rețelei GSM (2G). Pe portalul allestoerungen.de, joi după-amiază, existau aproximativ 19.500 de mesaje vocale de la utilizatorii de telefoane mobile, care au semnalat perturbări în rețeaua O2.

Pe allestoerungen.de, rapoartele privind presupusele întreruperi la Vodafone și Telekom au crescut, de asemenea, deși nu la fel de mult ca la O2. Motivul a fost, probabil, faptul că clienții Vodafone și Telekom au sunat pe cineva din rețeaua O2 și au crezut că lipsa conexiunii se datorează propriei rețele – dar, de fapt, motivul a fost reprezentat de problemele de rețea de la O2.

Sursa: Großer Netzausfall bei 02 – auch Vodafone teils betroffen

Vezi si: Ce facem dacă ne sună șeful in perioada concediului? Ce drepturi avem in perioada concediului?