Cum ne ferim de escrocheriile de la banca

În continuare, escrocii încearcă să folosească înșelăciuni creative pentru a obține date sensibile sau bani de la victimele lor. Iată care sunt actualele escrocherii de care trebuie să se ferească clienții băncilor.

Clienții băncilor trebuie să se ferească de aceste escrocherii

De cele mai multe ori, tentativele de fraudă se desfășoară în același mod. Victima primește un e-mail în care infractorii pretind că sunt de la bancă. În e-mail, escrocii solicită date ale clienților, cum ar fi datele de conectare pentru serviciile bancare online, într-un formular atașat, sub diferite pretexte.

Clienții de la Sparkasse primesc un e-mail pentru “verificarea datelor clienților”. Escrocii cer ca datele clienților să fie actualizate în următoarele șapte zile, în caz contrar vor exista rapoarte false. Și clienții Postbank trebuie să fie atenți. În prezent, un e-mail circulă din cauza unei presupuse blocări a contului “din motive de securitate”. Clienților DKB li se cere să furnizeze datele de utilizator din cauza unei presupuse actualizări.

Dacă bănuiți că ați primit un astfel de e-mail fraudulos, nu faceți clic pe link-ul atașat în niciun caz. În schimb, ar trebui să deschideți singur site-ul băncii prin intermediul browserului.

Sursa: So werden Bankkunden aktuell von Betrügern reingelegt

Vesi si: Cum ne aparam de escroci cand cautam o locuinta in Germania?[EXEMPLU]