Ajutor-de-urgenta-in-decembrie

Ajutor de urgență în decembrie.

Consumatorii de gaze primesc un ajutor de urgență din cauza prețurilor la energie. În decembrie 2022, se va plăti un avans. Cele mai importante date despre plata unică.

Scopul ajutorului pentru gaz din decembrie este de a oferi compensații în decembrie pentru facturile de energie majorate în 2022. În același timp, plata unică în avans este destinată inițial să ofere o ușurare și, prin urmare, să servească drept punte de legătură până la introducerea planificată a frânei prețurilor la căldură și gaze în primăvara anului 2023

Ajutor de urgență pentru gaz în luna decembrie: Cine primește banii pentru gaz sub formă de tranșă unică?

Dar cine va primi acest ajutor de urgență în decembrie? Plata unică de scutire pentru consumatorii de încălzire și gaze naturale este disponibilă pentru gospodăriile și întreprinderile mici cu un consum anual de până la 1,5 milioane de kilowați oră. În plus, instituțiile din sectorul îngrijirii și al educației, precum și din cel al asistenței medicale, al căror consum poate fi mai mare, primesc, de asemenea, asistență pentru gaz.

Ajutor de urgență pentru clienții de gaz: Trebuie să plătesc gazul în decembrie – “Guvernul federal își asumă factura”.

Prin ajutorul de urgență din decembrie, oferim ajutor direct și foarte eficient pentru gospodării și întreprinderi mici și mijlocii”, a declarat ministrul federal al Economiei și Protecției Climei, Robert Habeck, despre ajutorul de urgență pentru consumatorii de gaz. “Guvernul federal va prelua nota de plată pentru suprataxa din decembrie pentru furnizarea de gaze și încălzire urbană. Lucrul important este că: consumatorii nu trebuie să facă nimic, ci vor beneficia automat de ajutorul de urgență. Ajutorul va fi pus în aplicare prin intermediul furnizorilor de gaze naturale și al companiilor de furnizare a energiei termice.

Ajutor pentru gaze în decembrie, ca plată unică: Când va sosi reducerea la gaze

În decembrie, statul va prelua plata unei singure tranșe (valoarea tranșei din septembrie) pentru clienții de încălzire urbană și de gaz. Plafonarea frânei prețului la gaz: Din martie 2023 până cel puțin în aprilie 2024, un preț brut de 12 cenți pe kilowatt oră se va aplica la 80% din consumul de gaz.

Cum se calculează ajutorul de urgență pentru gaz?

Legea începe cu o preluare a plății eșalonate a unei doisprezecimi din consumul anual în luna decembrie.

Ajutor imediat pentru consumatorii de gaz: Cât de mare este rata de plată în decembrie 2022?

Ajutorul de urgență pentru luna decembrie prevede scutirea clienților de gaz de la plata ratelor pentru luna respectivă. Scutirea pentru gazele naturale este formată dintr-o doisprezecime din consumul anual și din prețul convenit pentru decembrie 2022. Includerea prețului la gaze în luna decembrie este menită să asigure că majorările semnificative de preț din 2022 sunt incluse pe parcursul anului în beneficiul consumatorilor principali sub forma unui ajutor pentru gaze.

Ajutorul pentru gaze în decembrie: Un expert explică cum primesc clienții de gaze plata unică de la stat

  • Clienții de gaz care își plătesc factura de energie prin plata directă SEPA(SEPA-Lastschriftverfahren) nu vor trebui să ia măsuri pentru factura de gaz din decembrie, deoarece furnizorul este obligat să nu colecteze banii.
  • În cazul unui transfer lunar( Überweisung), clienții de gaz trebuie să întrerupă plata pentru luna decembrie în mod independent: Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai la suma pentru gaz sau încălzire urbană. Suma pentru gaz sau încălzire urbană trebuie să fie transferată din nou după expirarea plății unice a ratelor de gaz din ianuarie 2023.
  • Clienții care au stabilit o plată permanentă (Dauerauftrag) trebuie să o modifice de două ori. Deși suma pentru gaz sau încălzire urbană nu trebuie transferată în decembrie, ordinul permanent trebuie să fie din nou creat în ianuarie.

Situația este similară în cazul încălzirii centralizate, dar oarecum diferită de cea a gazului. Potrivit documentului guvernului federal, ajutorul de urgență va corespunde valorii facturii din septembrie, la care se adaugă un factor de ajustare forfetară care va ține cont de creșterea prețurilor până în decembrie.

Asistență de urgență pentru gaz pentru chiriași: Plata unică vine doar odată cu factura de încălzire – cu excepții

Proprietarii sunt obligați să transfere scutirea către chiriașii lor, dar numai ca parte a facturii de încălzire pentru anul următor. Astfel, plata unică a ajutorului de urgență pentru gaz din decembrie ar putea ajunge la locatari abia cu declarația de anul viitor.

O excepție intră în joc în cazul ajutorului de urgență pentru gaz dacă proprietarii au majorat plățile în avans pentru costurile de funcționare în anticiparea costurilor ridicate de încălzire în ultimele nouă luni. În aceste cazuri, chiriașii nu sunt obligați să plătească valoarea majorării în luna decembrie. Dacă, de exemplu, proprietarii măresc cu 100 de euro plățile în avans pentru costurile de funcționare în mai sau septembrie, de la 200 de euro la 300 de euro, din cauza creșterii costurilor de încălzire, chiriașii lor le datorează doar 200 de euro în decembrie. În cazul chiriilor în care s-a convenit pentru prima dată plata în avans a costurilor de funcționare, chiriașii sunt scutiți de o rată forfetară de 25% din plățile în avans în luna decembrie.

Sursa: Ajutoare de urgență pentru consumatorii de gaze în decembrie: “Guvernul federal achită factura”.

Vezi si: Noile schimbări în 2023