Schimbări în noiembrie 2022

Schimbări în Noiembrie 2022

În luna noiembrie, multe dintre schimbările și termenele limită care urmează să apară se referă la bani. Având în vedere costul ridicat actual al vieții, merită să analizați detaliile. În timp ce, de exemplu, serviciul de streaming Netflix oferă oportunități de a economisi bani, costurile pentru medicii veterinari vor deveni mai mari pentru proprietarii de animale în viitor. Toate termenele limită, modificările legislative și alte schimbări din noiembrie 2022 pot fi găsite în cele ce urmează.

Netflix introduce un abonament de 4,99 euro

Serviciul american de streaming Netflix vine cu un nou abonament de bază în luna noiembrie. Din 3 noiembrie 2022, abonamentul va începe la 4,99 euro pe lună – la ora 17.00. Noua ofertă este menită să completeze oferta de abonamente existentă. Pentru clienții care folosesc un abonament de bază, standard sau premium și care sunt clienți deja, nu vor exista schimbări, potrivit grupului.

La ce se pot aștepta consumatorii de la abonamentul de 4,99 euro? În comparație cu abonamentul normal de 7,99 euro pe lună, la abonamentul de 4,99 de euro pe lună se vor difuza reclame Astfel, din când în când vor fi difuzate reclame de 15 sau 30 de secunde înainte sau în timpul unui serial sau film. Acest lucru nu ar trebui să se aplice programelor pentru copii din ofertă.

Schimbări în Noiembrie 2022: Medicul veterinar se va scumpi în noiembrie

Dacă prietenii cu patru picioare nu se simt bine în noiembrie și este necesară o vizită la veterinar, aceasta va fi mai costisitoare pentru proprietari. Începând cu 22 noiembrie, sunt așteptate creșteri de prețuri cuprinse între 20 și 100% pentru aproape toate serviciile veterinare.

Context: Consiliul Federal a aprobat noua versiune a tabelului de taxe veterinare (GOT ). Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că lista de prețuri încă în vigoare datează din 1999. Ultima ajustare a unor elemente a avut loc chiar și acum cinci ani. Acum, acesta a fost revizuit în mod fundamental.

PayPal renunță la o funcție populară în noiembrie 2022

În Germania, fiecare al patrulea colet este returnat. Companiile de la care ați plasat comanda nu plătesc întotdeauna transportul de returnare. Și aici a intrat în joc furnizorul de servicii de plată PayPal. PayPal a înființat un serviciu care se ocupă de transportul de returnare. Dar acest lucru s-a terminat acum. Funcția atât de apreciată de clienți va fi desființată.

“La PayPal, actualizăm și dezvoltăm în mod constant noi oferte pentru clienții noștri. Uneori, anumite servicii trebuie să fie întrerupte ca parte a acestor schimbări majore”, a anunțat PayPal. Furnizorul de servicii de plată a mai explicat că serviciul de costuri de returnare va fi eliminat pe 27 noiembrie. Cererile depuse înainte de termenul limită și care sunt încă deschise vor fi în continuare procesate, a precizat furnizorul de servicii.

Telekom întrerupe tariful MagentaEINS Unlimited

Clienții actuali ai Deutsche Telekom care încă folosesc tariful MagentaMobil EINS au primit recent o scrisoare în cutia poștală. În aceasta, Deutsche Telekom îi informează cu privire la o modificare a contractului de telefonie mobilă. De la 1 noiembrie 2022, așa-numitul abonament MagentaEINS Unlimited va fi anulat.

Pentru clienți, prețul se va modifica în mod corespunzător. De acum înainte, pentru tariful MagentaMobil EINS se vor plăti doar 50,05 euro pe lună, în loc de 80 de euro, cât era inițial. Din noiembrie, toți cei care au un tarif combinat de telefonie fixă și mobilă de la Deutsche Telekom vor beneficia, de asemenea, de o reducere de 5 euro pe lună. Prețul final este de 45,05 euro pe lună.

Schimbări în Noiembrie 2022: ARD reduce lista de canale în continuare

ARD a oprit deja anul trecut difuzarea SD (Standard Definition) a canalului ARD alpha prin satelit și cablu. În noiembrie, vor urma alte patru programe de calitate SD.

Cu data de 15 noiembrie 2022, ARD va înceta difuzarea următoarelor programe în SD:

  • ONE
  • tagesschau24
  • phoenix
  • și ARTE.

De acum înainte, radiodifuzorul se va concentra mai mult pe calitatea imaginii HD. ARD justifică, de asemenea, renunțarea la transmiterea în SD, prin faptul că utilizarea acestor tipuri de televizoare nu mai este populară între clienți. Momentan, aproximativ 90 la sută dintre gospodării pot recepționa programe de televiziune în HD.

Google șterge aproximativ 900.000 de aplicații din Play Store

Google face deja curățenia de primăvară în noiembrie. Multe aplicații din Google Play Store nu vor mai putea fi găsite în curând și vor fi șterse de către Google. Odată cu schimbarea din noiembrie 2022, Google dorește să aplice standarde actualizate de securitate și confidențialitate.

Acest lucru se datorează faptului că multe aplicații nu au implementat încă inovațiile celor mai recente versiuni Android pentru a spori securitatea utilizatorilor și a le proteja confidențialitatea. Așadar, tot ceea ce nu este încă actualizat va dispărea din Play Store.

Dezvoltatorii de aplicații au timp până în noiembrie 2022 pentru a face ajustări și a se conforma noilor standarde. Cei care au nevoie de mai mult timp pentru acest lucru pot solicita la Google o prelungire a termenului limită cu șase luni. Cu toate acestea, aplicațiile care sunt deja instalate pot fi utilizate în continuare.

Schimbări în Noiembrie 2022 : Schimbați asigurarea auto

Oricine dorește să își schimbe asigurarea auto cu un furnizor mai ieftin ar trebui să facă acest lucru până la 30 noiembrie. Notificarea de reziliere trebuie să fi fost primită până atunci de către asigurătorul auto anterior.

Articolul în care am explicat asigurarea auto în Germania poate fi găsit aici: Asigurare auto Germania de la A la Z

Însoțitorii din spitale vor primi în viitor indemnizație de boală

Oricine însoțește persoanele cu dizabilități la spital va avea dreptul la indemnizații de boală în caz de pierdere a veniturilor începând cu 1 noiembrie 2022. Noul ghid al Comitetului mixt federal (G-BA) precizează când o persoană însoțitoare este considerată necesară din punct de vedere medical în timpul unei șederi în spital și cum trebuie redactate certificatele atât pentru pacient, cât și pentru persoana însoțitoare.

Conform legii, persoanele însoțitoare pot fi rude apropiate, cum ar fi părinții, frații și partenerii. Sunt eligibile, de asemenea, persoanele din cel mai apropiat mediu personal cu care există aceeași legătură personală ca și cu o rudă apropiată.

Expiră schimbul de bani fără taxe pentru refugiații ucraineni

Oferta pentru persoanele care au fugit din Ucraina de a schimba gratuit bancnote de grivne în euro va expira la 18 noiembrie 2022. Ministerul Federal de Finanțe și Deutsche Bundesbank au convenit cu Banca Națională a Ucrainei asupra acestui lucru. În toate băncile participante, refugiații ucraineni pot schimba până la 10.000 de grivne (275,95 euro). Se acceptă bancnote de 100, 200, 500 și 1000 de grivne.