Integrarea în Germania

Cea mai ieftina asigurare auto din Germania

asigurare auto Germania
asigurare auto Germania

Asigurare auto in Germania este in general scumpă. Pentru a o găsi pe cea mai ieftină trebuie sa căutăm la cât mai mulți ofertanți. Vizita la un singur agent de asigurare este in general o abordare greșită, deoarece majoritatea agentilor lucrează printr-o singură companie. De aceea s-au creat portale pentru a compara valoarea asigurării online. Cel pe care îl folosesc cel mai des și singurul de care sunt mulțumit este acesta. (*) (Link afiliere)

Folosind informațiile de mai jos veți putea să înțelegeti toti factorii si să înțelegeți cum funcționează asigurările în Germania.
Dacă înscrieți prima dată o mașină va trebui să bifați optiunea Sofort-eVB nummer pentru a primi numărul cu care trebuie să mergeți la inscrieri. Puteți vedea exact cum se înscrie o mașină în Germania citind acest link: Înmatricularea mașinii în Germania .

 

De asemenea dacă sunteți deja asigurați la o companie puteți să vă recalculați asigurarea si până la data de 30 noiembrie puteți să o schimbați în cazul în care găsiți una mai bună. Calculați aici!  (*) (Link afiliere)

 

In Germania, asigurarea auto este influentata de foarte multi factori. In cele ce urmeaza vom explica fiecare din acesti factori si vom arata cum influenteaza valoarea asigurarii pentru a putea găsi cea mai ieftină asigurare.

Asigurare auto in Germania, Reducerea pentru singurul șofer. 

Companiile de asigurări oferă un discount al asigurării pentru mașinile care sunt conduse de un singur șofer, deoarece acestea presupun că doar cu un singur utilizator, probabilitatea unui accident este mai mică decât cu mai mulți șoferi.

Dacă autovehiculul urmează să fie utilizat după o anumită dată sau pentru o perioadă definită de o altă persoană, asiguratul trebuie să informeze societatea. În caz contrar, acesta riscă o pedeapsă.
În situații de urgență și situații periculoase, utilizarea pe termen scurt a vehiculului este permisă de către alte persoane de regulă, în ciuda acordării unui discount de șofer singur.

Reducerea pentru anumite grupuri profesionale

Un tarif mai mic obțin anumite grupuri profesionale care sunt clasificate de asigurători auto ca prezentând un risc deosebit de scăzut. Acestea sunt, de exemplu, funcționarii și angajații publici din sectorul public, precum și agricultorii.

Reducerea pentru folosirea transportului in comun atunci când ne facem asigurare auto în Germania

Proprietarii unui BahnCard sau abonament anual pentru transportul public por primi o reducere la asigurarea auto. Asiguratorul presupune că clientul se deplasează în curse regulate, cum ar fi călătoriile de lucru,  cu alte forme de transport.
Astfel riscul unui accident de mașină scade.

Reducerea de prima mașină

Unele companii de asigurări oferă o reducere pentru cei care asigură prima mașină. Ca și în cazul tuturor reducerilor speciale în domeniul asigurărilor auto, proprietarul este obligat să anunțe orice modificări  pe perioada contractului.

Reducerea pentru curs de siguranța circulației.

Dacă ați absolvit cursul de siguranța circulației atunci primți o reducere la majoritatea asiguratorilor. Acest curs costă între 66 si 115 euro si se poate face la ADAC.

Reducerea pentru vechimea mașinii

La calculul asigurării auto in Germania, vârsta mașinii este un factor crucial in valoarea asigurării. Pentru calculare sunt relevante : Data primei înmatriculări și data înscrierii pe actualul proprietar.  Acest discount este in special oferit la asigurările de tip kasko, deoarece la mașini mai vechi valoarea care trebuie plătită în cazul unei daune totale este mai mică.

Reducerea pentru familie

Pentru familiile cu copii minori în gospodărie, unii asigurători auto dau o reducere de familie. Motivul discount-ului de familie este presupunerea că părinții conduc mai prudent cu copiii în mașină și, prin urmare, produc mai puține daune. Dacă mai mulți membri ai familiei asigura vehiculele lor, cu aceeași companie de asigurări, toate beneficiază de o reducere a valoarii poliței de asigurare .

Reducerea de garaj

Dacă mașina este parcat regulat într-un garaj, ( față de parcarea normală pe marginea drumului) asiguratul primește o reducere, deoarece mașina este mai protejată de intemperii, furt și vandalism.

Reducerea pentru proprietarii de locuințe

Proprietarii care își folosesc locuința ca să locuiască ei înșiși în ea (nu o dau în chirie) primesc o reducere la asigurare. Motivul este că aceste persoane sunt considerate cu un risc mic de a produce daune.

Reducerea pentru mașini ECO

Unele companii de asigurări oferă reduceri substanțiale pentru mașinile considerate ecologice: Mașinile hibride si mașinile electrice.

Reducerea pentru încheierea poliței online atunci când ne facem asigurare auto în Germania

Multe companii de asigurări oferă un discount major pentru încheierea poliței on-line. Motivul pentru acesta este că companiile au nevoie de un personal foarte redus pentru a administra asigurările online, față de cele făcute prin agenți.

Reducerea pentru Partener

În cazul în care un vehicul este condus numai de către asigurat și  partenerul (soțul, partenerul de viață, partener în aceeași gospodărie), asiguratorii oferă mari reduceri de preț.
Ei presupun că riscul de accident este mai mic, atunci când doar două persoane care sunt familiarizați cu masina, conduc vehiculul față de  cazul în care acesta este utilizat de o varietate de oameni.

Reducerea în funcție de clasa de daune pentru asigurare auto Germania

Această reducere influențează cel mai mult valoarea de asigurare auto in Germania. Aceasta clasă de daune reprezintă perioada care a trecut de la ultimul accident. Pentru a vedea exact cum această clasa influentează valoarea aveți în tabelul următor exact procentul din valoarea întreagă a unei polițe care trebuie plătit de fiecare clasă. Dacă nu vă cunoașteți clasa aveți câteva moduri prin care puteți să o aflați. Dacă nu ați avut o mașină înscrisă în Germania sau daca aveți permisul de conducere nou , atunci clasa dvs. este 0 ( 0 ani fără accident). Dacă aveți deja o asigurare vă puteți uita pe ultima calculare a asigurării. Dacă cumva nu reușiți să o găsiți vă puteți contacta asiguratorul și să îl întrebați direct.

Schadenfreiheitsklasse Beitragssatz (in Prozent)
SF 31 bis SF 35/36 20 %
SF 26 bis SF 30 25 %
SF 22 bis SF 25 30 %
SF 16 bis SF 21 35 %
SF 12 bis SF 15 40 %
SF 9 bis SF 11 45 %
SF 7 und SF 8 50 %
SF 5 und SF 6 55 %
SF 4 60 %
SF 3 70 %
SF 2 85 %
SF 1 100 %
SF ½ bis 140 %
SF 0 bis 230 %
SF M bis 245 %

Reducerea pentru kilometri parcurși

Un alt factor foarte important pentru valoarea de asigurare auto in Germania este numărul de kilometri parcurși. Cei ce pargurg mai puțini km pe an plătesc o asigurare mai mică. Pragurile intre care se situează această reducere le puteți vedea în tabelul de mai jos.

Kilometereinstufungen
3.000 bis 6.000 Kilometer
6.001 bis 9.000 Kilometer
9.001 bis 12.000 Kilometer
12.001 bis 15.000 Kilometer
15.001 bis 20.000 Kilometer
20.001 bis 25.000 Kilometer
25.001 bis 30.000 Kilometer
über 30.000 Kilometer

Reducerea pentru a doua mașină

Cei care au o a doua mașină înscrisă pe numele lor profită de asa-numitul Zweitwagen-Rabatt

Daca gasiti informatiile despre asigurare auto in Germania utile, puteti da un like si un share!

(*) Linkurile marcate cu un asterisc (*) sunt linkuri afiliate. Dacă utilizați acest link și apoi încheiați de ex. un contract sau efectuați o achiziție, primim un comision de la furnizor. Nu există dezavantaje pentru dvs. în ceea ce privește achiziția, contractul sau prețul.

 

Săptămâna aceasta vă oferim transportul gratuit pentru toate comenzile și o reducere la cumpărarea mai multor cărți. Toate cărțile vin însoțite de cursul audio pe cd în format mp3. Fiecare carte costă 25€. Comenzile se pot face pe whatsapp în scris la : 0152 538 13352 (+49152 538 13352) sau pe Facebook Vă mulțumesc pentru susținere! Sebastian Borza
Carti Ajutor Integrare Germania

Schreibe einen Kommentar