Orele de liniște

Orele de liniște în Germania

Sunt dușurile după ora 22:00 permise?

În calitate de chiriaș, ar trebui să vă străduiți să fiți un bun vecin, deoarece acest lucru facilitează conviețuirea. Prin urmare, din considerație pentru vecinii dumneavoastră, ar trebui să evitați pe cât posibil activitățile care depășesc volumul camerei. Acest lucru este valabil mai ales în timpul orelor de liniște din timpul nopții.

Dușul și baia după ora 22.00 nu sunt interzise prin lege și nici măcar regulile casei nu vă interzic de obicei să faceți duș noaptea. Cu toate acestea, zgomotul apei pe timp de noapte vă poate priva vecinul de somn. Nu este neobișnuit ca astfel de cazuri să fie aduse în fața instanțelor de judecată. De obicei, instanțele dau dreptate celui care face duș, dar, de dragul păcii și liniștii, ar trebui să faceți duș în timpul zilei, dacă este posibil.

Spălatul, dușul și baia fac parte dintr-un standard minim de igienă. Acest lucru este considerat ca făcând parte din modul normal de viață al chiriașului și este tratat ca atare și în instanță. Nu vi se poate întâmpla nimic dacă faceți duș după ora 22.00

.În cazul în care vecinii se plâng pentru că se simt deranjați de zgomotul apei, cel mai bine este să îi trimiteți la proprietar. Este responsabilitatea proprietarului să se asigure că extracția apei nu are un efect deranjant. În acest caz, locatarii care se simt deranjați pot solicita o reducere a chiriei. Cu toate acestea, este îndoielnic că vor scăpa cu bine.

În cazul în care ați fost de acord cu orele de liniște scrise într-un regulament al casei sau în contractul de închiriere prin semnarea acestuia, acestea se aplică de obicei, chiar dacă se abat de la cerințele legale. Dacă nu le respectați în mod repetat, puteți, în cel mai rău caz conform (BGB §§ 543 Abs.1/ 569 Abs.2), să primiți un avertisment sau sa fiți amenințați cu rezilierea contractului pentru tulburarea liniștii locuinței.

Este bine de știut: Unii oameni își lasă mașina de spălat rufe sau mașina de spălat vase în funcțiune pe timp de noapte. De asemenea, acest lucru nu este interzis de lege. Aveți voie să vă puneți în funcțiune electrocasnicele chiar și duminica și în zilele de sărbători legale. De asemenea, electrocasnicele moderne fac, de obicei, puțin zgomot.

Disputele de vecinătate: Alte motive posibile

Chiar dacă unele activități zgomotoase pe timp de noapte nu sunt interzise în mod explicit într-un bloc de locuințe, este recomandabil pentru liniștea între vecini să se respecte liniștea nocturnă. În cazul în care în regulamentul casei sau în contractul de închiriere sunt prevăzute ore de liniște, acestea trebuie respectate. Acestea sunt adesea între orele 12.00 și 14.00 și 20.00 sau 22.00 și 6.00.

Exersarea constantă a unui instrument muzical sau cântatul poate fi deranjantă pentru vecini. Prin urmare, chiar și în cazul instrumentelor muzicale deosebit de zgomotoase, există uneori un număr maxim de ore de practică pe zi pe care vecinul trebuie să le accepte. Un instrument muzical electric (cum ar fi un pian electric) dacă aveți căști puteți exersa non-stop

Dacă locuiți la parter și aveți o grădină mică, trebuie să respectați anumite reguli. Chiar dacă tunsul gazonului seara poate fi plăcut în zilele călduroase de vară, nu este permis între orele 20.00 și 7.00 în zilele lucrătoare. De asemenea, trebuie să vă programați tăierea gardului viu sau scarificarea în timpul zilei. Reguli și mai stricte se aplică duminicile și sărbătorile legale, când este interzisă grădinăritul zgomotos.

Buna vecinătate: sfaturi pentru o conviețuire pașnică

Vorbiți cu vecinii dumneavoastră. O conversație clarificatoare este întotdeauna preferabilă decât să vă adresați administrației proprietății. Regulile și legile sunt importante, dar un conflict poate fi adesea rezolvat printr-o conversație amicală înainte de a se ajunge la un conflict inutil.

De exemplu, dacă, din motive profesionale, trebuie să faceți adesea duș târziu în noapte, informați-vă vecinii. Explicați-le situația. În acel moment, ei se vor simți luați în seamă de dumneavoastră și, de obicei, în mod automat, vor fi mai puțin deranjați de zgomotul apei.

Acest lucru este valabil și în cazul unei petreceri cu muzică tare. Informați-vă personal vecinii înainte de petrecere despre petrecerea planificată și cereți-le scuze în avans că este posibil ca după ora 22.00 să se audă mai tare în seara respectivă. Dacă nu organizați petreceri zgomotoase în fiecare săptămână, vecinii vor închide, de obicei, ochii la o noapte zgomotoasă și nu vor suna imediat la poliție.

Vezi si: Copiii și orele de liniște în Germania