Este valabilă asigurarea medicală din Germania în străinătate?

În general, asigurarea medicală din Germania nu este valabilă în străinătate, decât în cazuri limitate.

Dacă sunteți asigurat în sistemul de asigurări sociale din Germania, atunci puteți beneficia de acoperire medicală limitată în timpul călătoriei în străinătate prin intermediul cartelei de asigurare Europeană (European Health Insurance Card – EHIC). Această carte vă permite să primiți asistență medicală de urgență în cadrul sistemelor naționale de sănătate din țările din Uniunea Europeană (UE) și din Spațiul Economic European (SEE), precum și în Elveția. Cu toate acestea, acoperirea poate fi limitată și nu include tratamente și intervenții medicale care nu sunt considerate de urgență.

Dacă călătoriți în afara UE și SEE sau aveți nevoie de acoperire medicală extinsă în străinătate, este recomandat să vă asigurați prin intermediul unei asigurări medicale de călătorie. Aceste asigurări pot oferi o gamă largă de servicii medicale, inclusiv asistență medicală de urgență, tratamente și intervenții medicale, evacuarea medicală și repatrierea. Este important să verificați cu atenție termenii și condițiile de acoperire și să vă asigurați că sunteți acoperit pentru activitățile pe care le planificați în timpul călătoriei.

În general, este recomandat să verificați cu atenție nivelul de acoperire medicală pe care îl aveți în străinătate și să vă asigurați că aveți suficientă protecție în caz de urgență sau de boală.

Ce este cartela de asigurare Europeană?

Cartela de asigurare Europeană (European Health Insurance Card – EHIC) este o carte care atestă dreptul de asigurat în sistemul de asigurări sociale dintr-unul din statele membre ale Uniunii Europene (UE), Spațiul Economic European (SEE) sau Elveția, și care oferă acces la asistența medicală în cazul în care călătoriți într-un alt stat membru.

Această carte este gratuită și poate fi obținută de către toți cetățenii UE, SEE și Elveția care sunt asigurați în cadrul sistemului de asigurări sociale din țara lor de origine. Cartela de asigurare Europeană oferă de obicei acoperire medicală pentru tratamentele medicale necesare, inclusiv asistența medicală de urgență, atunci când călătoriți în străinătate.

Este important să rețineți că EHIC nu este o înlocuire a asigurării medicale de călătorie, care poate oferi o acoperire mai largă și mai completă. Cartela EHIC este doar o asigurare minimă obligatorie care oferă dreptul la asistența medicală în timpul șederii într-o altă țară UE, SEE sau Elveția, în conformitate cu reglementările și legislația în vigoare.

Este important să vă asigurați că aveți o cartela EHIC valabilă și actualizată înainte de a călători în străinătate, deoarece aceasta poate fi necesară pentru a primi asistență medicală în caz de urgență sau de boală.