Noile schimbări din luna martie

Noile schimbări din luna martie

Vine o frână a prețului gazelor

Republica Federală Germania suferă din cauza prețurilor absurd de mari la energie pe care ni le-a adus războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și o politică energetică unilaterală din ultimele decenii. Noua lege din martie 2023 va pune, în sfârșit, frână prețurilor la gaze.

Acest lucru înseamnă că, retroactiv, începând cu ianuarie 2023, costul gazelor va fi plafonat la 12 cenți pe kilowatt/oră pentru 80 la sută din consumul anual, timp de un an. Doar restul de 20 la sută va fi taxat integral. Pentru chiriași, însă, va trece ceva timp până când deducerea taxei de serviciu se va modifica: Totul depinde de declarația anuală a proprietarului.

Urmează restituirea uleiului de încălzire – și pentru peleți, cărbune și gaz lichid

Cei care se încălzesc cu așa-numiții combustibili de rețea vor fi, de asemenea, scutiți de către guvernul federal. Dacă ați cumpărat unul dintre combustibilii menționați în 2022 până la 1 decembrie și a costat de două ori mai mult decât ultima dată când l-ați cumpărat, puteți solicita rambursarea dacă se aplică următoarele criterii:

  • Ulei de încălzire: de la 1,21 euro pe litru
  • Peleți: de la 0,41 euro pe kilogram
  • Gaz lichid: de la 0,99 euro pe litru
  • Cărbune: de la 0,17 euro pe kilogram

Cu toate acestea, este necesară o cerere însoțită de o declarație pe proprie răspundere, iar valoarea maximă a scutirii este de 2.000 de euro. Sumele mai mici de 100 de euro nu sunt plătite și, în total, se rambursează doar 80% din costurile suplimentare.

Din nefericire, trebuie spus că, până acum, toate acestea sunt mai degrabă o teorie gri. Doar în Berlin este posibilă o aplicație – care este văzută în presă ca un cadou de campanie electorală din partea guvernului pentru cetățeni.

Tarif forfetar pentru energie acordat studenților

Începând cu 15 martie 2023, studenții pot depune o cerere de plată a alocației forfetare pentru energie în valoare de 200 de euro. Pentru a se identifica pe platforma digitală, persoanele eligibile au nevoie de un așa-numit cont BundID.

Regulamentul privind testul Corona expiră: Centrele de testare PCR își pierd autorizația

În curând nu vor mai exista stații de testare Corona? Cel puțin în ceea ce privește testele PCR, așa se va întâmpla. Regulamentul privind testele Corona este valabil doar până la 28 februarie 2023, ceea ce înseamnă că, începând cu 1 martie 2023, nu va mai exista o autorizație de funcționare a centrelor de testare PCR. Dacă doriți sau aveți în continuare nevoie de un test PCR, va trebui să vă adresați medicului de familie sau spitalului.

Ordonanța privind măsurile de securitate a aprovizionării cu energie pe termen scurt continuă până la 15 aprilie

Așteptai cu nerăbdare ca turnul bisericii din comunitatea ta să fie din nou luminat noaptea? Acest lucru nu se va întâmpla deocamdată, deoarece ordonanța respectivă a fost prelungită până la 15 aprilie.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că, în multe locuri, iluminatul stradal rămâne stins sau redus de la anumite ore ale nopții, iar specificațiile pentru încălzire și apă caldă sunt încă în funcțiune.

Regulamentul ecologic al UE va fi extins

Regulamentul ecologic al UE introduce o schimbare și va fi prelungit la 1 martie 2023. Printre altele, acesta reglementează consumul de energie electrică pentru afișajele electronice, cum ar fi televizoarele.

Din martie, aceasta va include și dispozitive de clasă premium, cum ar fi televizoarele 8K, dar și așa-numitele televizoare OLED. Astfel, va fi o situație dificilă pentru unele dispozitive, deoarece televizoarele care nu au fost încă introduse pe piață până la 1 martie și care nu îndeplinesc cerințele nu vor mai putea fi vândute în UE.

Krombacher majorează prețurile la bere

La 1 martie 2023 va avea loc o schimbare neplăcută pentru prietenii băuturilor de la fabrica de bere Krombacher, deoarece aceasta își mărește prețurile. Acest lucru înseamnă, de asemenea, creșteri de prețuri pentru băuturi nealcoolice, cum ar fi Vitamalz, Orangina și întreaga gamă Schweppes.

Microsoft renunță la platforma socială pentru realitatea virtuală

Gigantul tehnologic Microsoft renunță la platforma sa socială VR AltspaceVR. Compania va efectua ultimul act pe 10 martie 2023. Dacă mai doriți să salvați date, este recomandat să le descărcați până atunci – în caz contrar, vor fi șterse.

Aldi Süd renunță la broșuri

În martie 2023 va avea loc o schimbare pentru iubitorii broșurii Aldi Süd pe suport de hârtie – sub forma unei surprize neplăcute: în viitor, în cutia poștală nu se vor mai găsi cele mai bune oferte și nici în tubul de ziar.

Discounterul renunță la hârtia irosită în favoarea ofertei sale digitale. În acest fel, însă, Aldi din sud nu face decât să își urmeze omologul din nord, care oferă de ceva vreme un prospect WhatsApp.

Amazon întrerupe serviciul inteligent

Până acum, oricine deținea un aparat electrocasnic inteligent, cum ar fi o mașină de cafea sau o imprimantă, care are nevoie de consumabile din când în când, putea primi ustensilele necesare direct la domiciliu prin intermediul serviciului “Dash Replenishment” de la Amazon – solicitate de aparat dacă acesta putea detecta că va fi nevoie de ele în curând.

Cu toate acestea, din cauza unei modificări din martie 2023, acest lucru s-a încheiat. Serviciul va expira la 31 martie 2023 și nu va putea fi înlocuit decât dacă până la 11 ianuarie s-a făcut deja o trecere la “Alexa Skill”. Cei care nu au făcut acest lucru sau nu dețin un dispozitiv Alexa vor fi lăsați pe dinafară și vor trebui să își comande din nou proviziile manual. Bine ați venit în viitor!

O nouă conexiune feroviară între Berlin și Varșovia

Cei cărora le place să călătorească în capitala Poloniei sunt norocoși: o nouă conexiune între Berlin și Varșovia va deveni realitate în martie 2023, mărind numărul de curse zilnice dus-întors la 6. Cele două companii feroviare DB și PKP au anunțat deja acest lucru cu ocazia modificării orarului din decembrie anul trecut.