Cum ne aparam de escroci cand cautam o locuinta in Germania?[EXEMPLU]

diebstahl-rielasingen

Probabil cel mai bun scut impotriva inselatoriilor in timpul cautarii unei locuinte in Germania este o doza buna de scepticism si atentie. In cazul in care un anunt pare prea frumos sa fie adevarat , probabil ca este!Nu trimiteti bani inainte sub nici o forma, indiferent de pretextul sub care persoana de contact vi i-a cerut. In cazul in care vi se cer banii de garantie sau chirie inainte de a semna contractul, trebuie neaparat sa cereti o chitanta.

 


In al doilea rand, niciodata nu dati datele personale persoanelor necunoscute sau suspecte. Aici se includ : copii dupa actele personale, adresa actuala, datele contului in banca etc.
Proprietarii site-urilor de imobiliare recomanda cautarea locuintei in timpul zilelor lucratoare si nu noaptea sau in timpul week-end-ului, pentru ca in aceste perioade de timp angajatii site-urilor nu lucreaza si anunturile care sunt reportate ca fiind false raman pe site pana dimineata respectiv luni dimineata.

[EXEMPLU] Se da un anunt prea frumos ca sa fie adevarat, culmea , sub pretul pietei

2211

33

44

55

 

Ofertantul nu avea numar de telefon asa ca am luat contactul pe e-mail ai am primit urmatorul raspuns:

Unbenannt

 

 

 

 

 

 

 

 

Link-ul cu pozele : http://s1379.photobucket.com/user/deniss2ng3r/slideshow/Wohnung

Unbenannttttt

 

 

Unbenanntrterte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click pe poze pt zoom!

Dupa acest raspuns am rupt contactul.


Acest anunt avea un ofertant privat si nu firma, dar nu este o regula. Exista anunturi postate pe conturile unor firme imobiliare cu prestanta , sparte de hoti.

un site unde sunt postate multe anunturi false : http://www.wohnungsbetrug.blogspot.de/

Daca mai stiti si alte sfaturi prin care ne putem proteja de escroci postati in comentarii sau pe pagina contact!

 

Transportul este gratuit pentru ghidurile de limba germană Ajutor Integrare Germania. Am publicat aceste cărți cu dorința de a vă ajuta pe cei care aveți nevoie de clarificări suplimentare în special pe partea de gramatică. Pentru mai multe detalii și pentru a comanda puteți da un click aici.