Alocatia-pentru-copii-se-mareste

Alocația pentru copii se mărește

Creșterea prețurilor la alimente, chirie, energie – situația actuală continuă să solicite foarte mult familiile cu venituri mici”, a declarat ministrul federal al familiei, Lisa Paus. “De aceea,alocația pentru copii se mărește începând de anul viitor”.

Din ianuarie 2023, alocația pentru copii se mărește la 250 de euro. Acest lucru a fost decis de Bundestag. Pentru primii doi copii, aceasta înseamnă cea mai mare creștere a alocației pentru copii din 1996 încoace. “Mă bucur că am reușit să acordăm un ajutor semnificativ mai mare familiilor și să creștem încă o dată alocația pentru copii”, a declarat ministrul federal pentru familie.

Alocația pentru primii trei copii va fi majorată la 250 de euro pe lună pentru fiecare. Majorarea urmează să aibă loc la 1 ianuarie 2023. Pentru primul și al doilea copil, acest lucru înseamnă o creștere de 31 de euro pe lună, iar pentru al treilea copil de 25 de euro pe lună. Pentru o familie cu doi copii, acest lucru înseamnă 744 de euro în plus pe an. Pentru o familie cu trei copii, acest lucru ar însemna 1 044 de euro în plus pe an. Având în vedere creșterea costului vieții, acest lucru este deosebit de important pentru familiile cu venituri mici.

Familiile cu copii trebuie să cheltuiască mai mult pentru nevoile de trai decât familiile fără copii și suferă mai mult din cauza inflației. Alocația pentru copii este una dintre cele mai importante prestații familiale tocmai pentru că poate fi inclusă în mod fiabil și permanent în bugetul familiei”, a spus Paus.

Sursa: Kindergeld wird deutlich erhöht

Vezi si: Totul despre nasterea in Germania

Familiile cu venituri mici sunt, de asemenea, sprijinite de o creștere a suplimentului pentru copii(Kinderzuschlag). Suplimentul pentru copii este un sprijin financiar suplimentar pentru părinții care muncesc și care câștigă suficient pentru ei înșiși, dar pentru care nu este suficient sau doar atât cât să acopere și toate nevoile familiei.

Suma maximă a suplimentului pentru copii a fost deja majorată la 229 de euro pe lună pentru fiecare copil la 1 iulie 2022, în cadrul introducerii suplimentului de urgență pentru copii. Pentru a ușura sarcinile suplimentare ale acestor familii din cauza inflației, cuantumul maxim al suplimentului pentru copii va fi majorat din nou de la 1 ianuarie 2023 și va ajunge la 250 de euro pe lună. Aceasta reprezintă o creștere de 492 de euro pe an – presupunând că se plătește suma maximă.