Asistenţă pentru declarația de impozit în Germania

Declarația de impozit germană poate fi o sarcină foarte dificilă dacă locuiți sau lucrați în Germania, în special ca străin sau imigrant. Dar nu vă faceți griji, în acest articol veți găsi o mulțime de informații despre unde puteți obține ajutor și despre beneficiile acestui lucru.

Ce este declaraţia de impozit sau declaraţia fiscală în Germania?

Declarația de impozit este o declarație în format tipărit sau electronic, prin care un angajat / o angajată prezintă Administrației Fiscale din Germania datele și cifrele efective referitoare la veniturile și chetuielile sale. Cu ajutorul depunerii declarației de impozit poate Administrația Fiscală să stabilească pentru contribuabil cuantumul real al taxelor. De asemenea, Administrația Fiscală va putea verifica dacă va avea loc o rambursare de taxe sau dacă vor trebui achitate taxe suplimentare.

De ce ar trebui să mă preocupe declarația de impozit pe venit în Germania?

Aceasta este o întrebare pe care și-o adresează mulți oameni, inclusiv mulți germani. Dar, în majoritatea cazurilor, efortul de a depune o declarație de impozit pe venit poate merita cu adevărat, mai ales dacă nu sunteți obligat să faceți acest lucru.

Potrivit Oficiului Federal de Statistică, rambursarea medie a impozitului în Germania este de 1.095 Euro*. Media înseamnă, desigur, că rambursarea dumneavoastră poate fi atât mai mică, cât și mai mare. Dar, în esență, acest lucru arată că puteți profita cu adevărat după depunerea declaraţiei de impozit pe venit.

* pentru toți contribuabilii cu venituri exclusiv din activități non-independente în cazul unei rambursări de impozit (sursa: Oficiul Federal de Statistică Declarația de Impozit 2019, începând cu 05/2023)

Unde pot obține ajutor profesional?

Mulți oameni preferă să apeleze la asistenţă pentru declarația fiscală decât să o facă singuri. Dacă doriți sfaturi profesionale de la un expert, puteți apela la o asociație specializată în impozitul pe venit, de exemplu.

Una dintre cele mai mari asociații de acest gen din Germania este Aktuell Lohnsteuerhilfeverein e.V. Aceasta are peste 800 de centre de consiliere în aproape toate orașele din Germania. Consilierii le oferă răspunsuri membrilor asociaţiei la toate întrebările lor fiscale și le întocmesc declarațiile de impozit pe venit în cadrul apartenenței lor şi în conformitate cu § 4 nr. 11 Steuerberatungsgesetz (StBerG).

Aflați mai multe despre Aktuell Lohnsteuerhilfeverein e.V.

Serviciile oferite de Aktuell Lohnsteuerhilfeverein e.V.

Consilierii oferă o gamă completă de servicii pentru membri lor pe tot parcursul anului. Serviciile includ:

  • Întocmirea declarației de impozit pe venit
  • Calcularea anticipată a rezultatului fiscal
  • Verificarea deciziei de impunere
  • Depunerea de contestații
  • Consultanță fiscală pe tot parcursul anului
  • Consiliere individuală privind alegerea clasei de impozitare

Serviciile și consilierea sunt oferite în limba română, engleză și în multe alte limbi. Este suficient să selectați limba dorită în câmpul de căutare al centrelor de consiliere de pe site, astfel încât să puteți găsi cu ușurință un centru de consiliere în limba dvs. maternă.

Pe lângă consilierea la fața locului, la sediu, multe centre de consiliere oferă și consultanţă online. În acest fel, vă puteți ocupa de problemele fiscale și din confortul propriei locuințe.

Bonus suplimentar: Cu o reprezentare fiscală, cum ar fi o asociaţie de asistență pentru impozitul pe salariu, se prelungește termenul de depunere a declarațiilor la Administraţia Fiscală. Pentru declarația de impozit pe venit din anul 2022, termenul din 02.10.2023 este prelungit până la 31.07.2024.

Cum pot deveni membru?

Toate asociațiile de asistență fiscală din Germania au o competenţă consultativă limitată și pot oferi consultanță doar membrilor asociației. Acest lucru înseamnă că nu toată lumea poate benefia de aceste servicii.

Poate deveni membru orice angajat, pensionar sau student care are doar venituri din activități non-independente. Aceasta înseamnă că puteţi primi consultanţă dacă primiți un salariu sau o pensie și, de asemenea, dacă aveți alte venituri din chirii sau câștiguri de capital. Veniturile suplimentare nu trebuie să depășească limita de 18.000 de euro pentru persoanele celibate și de 36.000 de euro pentru cuplurile căsătorite.

Pentru a deveni membru în asociaţia Aktuell Lohnsteuerhilfeverein e.V., este suficient să vă faceți o programare la unul din centrele de consiliere. Consilierul personal va verifica dacă îndepliniți condițiile legale pentru a vă consulta.

Ce costuri implică statutul de membru?

Pentru calitatea de membru, plătiți în fiecare an o cotizaţie cuprinsă între 52 și 375 Euro. Valoarea cotizaţiei depinde de venitul dvs. Deci, dacă primiți un salariu mic, plătiți, de asemenea, o cotizaţie de membru mai mică.

Rezilierea statutului de membru

Dacă nu mai aveți nevoie de consiliere și doriți să renunțați la calitatea de membru, trebuie să vă anulaţi statutul de membru/contractul. Pentru aceasta, scrieți o declaraţie de retragere din asociaţie și trimiteți-o în timp util până pe data de 30 septembrie a anului respectiv către sediul central al Aktuell Lohnsteuerhilfeverein.

Obțineți ajutor profesionist pentru declarația dumneavoastră fiscală în Germania!

După cum puteți vedea, Aktuell Lohnsteuerhilfeverein e.V. oferă asistență profesională pentru declarația de impozit pe venit în Germania. Consilierii vă vor ajuta cu plăcere și pe dvs. în calitate de membru și vă vor răspunde la întrebările dvs. despre impozitele din Germania. Găsiţi-vă doar expertul dumneavoastră fiscal personal și faceți o programare.

Daţi clic aici pentru a căuta centre de consiliere.