alerta de vreme rea

Avertizare de vreme severă pe 22.06.2023

Cu puțin timp înainte de weekend, Germania este amenințată de o de furtună puternică. Experții meteorologi avertizează asupra unor grindini de mari dimensiuni, vânturi puternice și tornade. Aflați aici unde situația va fi deosebit de riscantă.

Avertizare de furtuni puternice pe 22.06.2023: Meteorologii avertizează de vânt puternic și grindină de mari dimensiuni

În multe părți ale țării sunt așteptate furtuni, cu amenințarea de “ploi extrem de puternice” în unele zone, după cum a explicat meteorologul Marcel Schmid de la DWD. Nu este încă posibil să se prevadă cu exactitate unde vor avea loc astfel de furtuni puternice, iar oamenii ar trebui să fie atenți la avertizările corespunzătoare, a recomandat meteorologul.

Kachelmannwetter.com” a redus deja numărul regiunilor care vor fi afectate în mod deosebit de furtunile de joi. Potrivit acesteia, , printre Thüringen, Sachsen, Hessen, Franken und Sachsen altele, trebuie să se pregătească pentru furtuni puternice. Potrivit hărții modelului actual, furtunile se dezlănțuie cu precădere în jurul orașelor Leipzig, Dresda, Erfurt, Nürnberg, München și Köln.

Ca întotdeauna în timpul furtunilor și furtunilor, regula actuală este: evitați parcurile și pădurile! Prudența este recomandată mai ales pentru că mulți copaci sunt slăbiți de secetă, de gândacii de scoarță și de încărcăturile de zăpadă din timpul iernii și sunt în pericol de a cădea.

Furtuni în sudul Germaniei până vineri

Vineri vor fi perioade mai lungi de timp însorite la nord-vest de la Rinul superior până în Mecklenburgul de Vest, cu condiții predominant uscate. În celelalte părți ale țării, se așteaptă mai mulți nori și mai multe ploi și furtuni puternice, care se vor retrage treptat spre sud-est. În Alpi, este posibil să plouă, de asemenea, pentru o perioadă mai lungă de timp.