Noile schimbări în luna iunie

Numeroase magazine Galeria Kaufhof și Karstadt se închid

Pentru mulți dintre angajații Galeria Kaufhof și Karstadt, luna iunie 2023 va fi probabil o lună deosebit de dificilă. Numeroase sucursale vor trebui să se închidă până la 30 iunie. Locațiile Celle, Coburg, Cottbus, Duisburg, Gelsenkirchen, Hagen, Hamburg-Wandsbek, Hamburg-Harburg, Leverkusen, Munich Bahnhof, Neuss, Nürnberg, Nürnberg-Langwasser, Offenbach, Paderborn, Regensburg, Neupfarrplatz, Saarbrücken, Siegen șiWiesbaden se vor închide până la sfârșitul lunii iunie, potrivit “www.wunderweib.de”. Un alt val de închideri va urma la 31 ianuarie.

Modificări legislative din iunie 2023 pentru a sprijini achiziția de proprietăți rezidențiale

Programul promoțional, care este destinat să sprijine familiile cu venituri medii și mici în achiziționarea de proprietăți rezidențiale, va intra în vigoare începând cu iunie 2023 și poate fi găsit la KfW Bank sub sigla WEF (300). Familiile care au cel puțin un copil și un venit relevant din punct de vedere fiscal de cel puțin 60.000 de euro pot aștepta sprijin pentru achiziționarea unei proprietăți sub forma unor credite cu dobândă redusă (în valoare de 140.000 până la 240.000 de euro) – dar numai dacă este vorba de o clădire nouă, cu standarde ecologice.

Exercițiu militar “Air Defender

25 de țări, cu aproximativ 240 de aeronave, participă la exercițiul forțelor aeriene “Air Defender 23” în perioada 12-23 iunie. Cu toate acestea, potrivit Bundeswehr, avioanele de linie și cele de vacanță nu vor fi aproape deloc afectate. Se așteaptă ca majoritatea zborurilor să aibă loc deasupra Mării Nordului și Mării Baltice.

Actualizările pentru Windows 10 vor fi întrerupte începând cu iunie 2023

Din iunie 2023, suportul pentru Windows 10 versiunea 21H2 va fi întrerupt pentru utilizatorii privați. Acest lucru va face calculatorul mai vulnerabil la accesul infractorilor începând cu 13 iunie. De aceea, ar trebui să treceți din timp la o versiune mai nouă de Windows 10.

Aplicațiile și Amazon Kindle Newsstand nu mai sunt disponibile din iunie 2023

Pe lângă suportul specific pentru Windows, aplicația “Home Connect Plus” va fi eliminată din iunie 2023. Aceasta făcea de fapt posibilă conectarea dispozitivelor inteligente la FritzBox și controlul acestora prin intermediul aplicației. La 30 iunie, însă, aceasta din urmă va fi întreruptă din cauza – după cum se spune pe pagina de start – “situației economice dificile de pe piață” și nu pare să fie înlocuită deocamdată cu una nouă. Cu aplicația “Home Connect”, însă, totul continuă ca de obicei. În plus față de aplicația “Home Connect Plus”, actualizarea aplicației de avertizare Corona va fi, de asemenea, întreruptă începând cu iunie 2023 – un software de aplicație care, probabil, le amintește multor oameni de vremuri dificile și înfricoșătoare și, prin urmare, puțini sunt cei care probabil îi vor simți lipsa.

Utilizatorii Amazon Kindle trebuie să se pregătească, de asemenea, pentru schimbări. După ce, din martie 2023, nu mai sunt posibile noi abonamente pentru Newsstand, din 5 iunie 2023 va fi întreruptă și posibilitatea de utilizare și gestionare a acestuia. Cu toate acestea, doar abonamentele anuale active vor mai putea face acest lucru până în septembrie. În prezent, abonamentele la Newsstand pot fi contractate alternativ în propriul cont Amazon prin intermediul elementului “Abonamentele și abonamentele dvs.”

Schimbări legislative în iunie: Permisul de cultură pentru proaspeții tineri de 18 ani

Cei care vor împlini în curând 18 ani pot fi de două ori mai fericiți. Nu numai că vor fi în sfârșit majori, dar vor primi și un cadou din partea statului sub forma unui voucher în valoare de 200 de euro. Așa-numitul “culture pass” poate fi solicitat de către noii tineri de 18 ani începând cu jumătatea lunii iunie și poate fi folosit, de exemplu, pentru a cumpăra bilete la concerte. Pentru aceasta, însă, evenimentele trebuie să fie înregistrate pentru abonament cu ajutorul unui certificat ELSTER. Mai multe informații privind condițiile și procedura pot fi găsite aici, pe pagina oficială.

Scad despăgubirile pentru clienții de tren

Din nefericire, trenurile sunt anulate sau întârziate în mod regulat. Până acum, în astfel de cazuri exista o rambursare (25% din prețul biletului pentru întârzieri între 60 și 119 minute, 50% pentru întârzieri de 120 de minute sau mai mult), dar acest lucru se va schimba în anumite cazuri începând cu 7 iunie 2023. De atunci va intra în vigoare noul “Regulament privind drepturile și obligațiile călătorilor în transportul feroviar”, după cum a relatat ziarul “Welt”. În cazul în care întârzierile sau anulările de trenuri se datorează unui caz de forță majoră (de exemplu, o furtună), din vina unui pasager, din cauza comportamentului unor terți (persoane de pe calea ferată) sau a unor acte de sabotaj, nu se returnează niciun ban. Cel puțin: potrivit Centrului European al Consumatorilor, grevele nu se consideră forță majoră.

Schimbări din iunie: Pauză de vară “Tatort”

Ultimul nou thriller de duminică înainte de vacanța de vară vine de la Stuttgart, pe 18 iunie (“Tatort: Die Nacht der Kommissare”). Este de așteptat să continue cu noi seriale “Tatort” din 27 august.

În iunie începe sezonul vacanțelor de vară

În Germania începe sezonul vacanțelor de vară. În acest an, NRW va începe pe 22 iunie. În consecință, trebuie să vă așteptați la un trafic mai intens pe autostrăzi, la căile ferate și în aeroporturi.

Farmacii închise

Oricine dorește să cumpere ceva de la o farmacie pe 14 iunie s-ar putea să se confrunte cu ușile închise. Asociația industrială Abda a făcut apel la farmaciști să protesteze împotriva politicii de sănătate a guvernului federal pentru acea zi.