Uniunea Europeană își închide granițele și Germania mărește capacitatea spitalelor

Printr-o conferință de presă a cancelarului german Angela Merkel, aceasta a actualizat situația și măsurile care s-au luat în privința crizei în care ne aflăm.

Se vor introduce restricții de intrare pe teritoriul Uniunii Europene al cetățenilor din țările care nu sunt membre. În Germania această măsură a intrat deja în vigoare.

După ce granițele individuale ale statelor s-au închis, se lucrează intensiv pentru a menține o circulație fluidă a mărfurilor între state.

De asemenea, se lucrează la fluidizarea circulației la granițe pentru navetiști. Acest lucru este foarte important, arătat de cele două exemple date de doamna Merkel:

  1. 60% din personalul medical din spitalele din Luxemburg locuiește în străinătate
  2. Spitalele din Saarland sunt foarte dependente de personalul care locuiește în Franța.

Planul de urgență pentru a mări capacitatea spitalelor a fost pus la cale. Acesta prevede ca hotelurile și halele goale să fie pregătite pentru a putea fi tratați oameni cu probleme mai ușoare.

În plus, se dorește dublarea numărului paturilor de la Terapie Intensivă.

În plus, cancelarul german a subliniat importanța transparenței în comunicare în aceste momente și a îndemnat la verificarea surselor informațiilor.

Între timp, Luxemburg a declarat stare de urgență.

Momentan se caută motivul pentru care rata de deces în Germania este atât de mică. Am găsit două teorii:

Prima teorie spune că sistemul german de sănătate este foarte bine pus la punct și din această cauză rata cazurilor cu final nefericit este atât de mică.

A doua teorie este că există o diferență în modul în care diferite țări numără cazurile de oameni infectați.