Măsuri noi pentru landul Bayern de astăzi 17.03.2020

O nouă conferință de presă a Prim-Ministrului Landului Bayern Markus Söder a avut loc astăzi la ora 11:30.

Prim-Ministrul a recomandat să nu suprasolicităm supermarketurile și băncile.

Măsurile care se iau în Bayern sunt după cum urmează.

Se angajează 400 de angajați noi în sistemul de sănătate.

Spitalele își amână toate operațiile și consultațiile care nu reprezintă o urgență ( Operații de înfrumusețare, unele operații ortopedice care suportă amânare). Această măsură vine ca o pregătire pentru zilele următoare, pe când se preconizează că situația va escala și spitalele vor avea nevoie de fiecare loc și de fiecare doctor pentru a putea face față.

Până acum, 500 de studenți la medicină în anii finali au fost introduși în sistemul medical. Se preconizează că numărul acestora va ajunge la 5000. Acesta reprezintă un ajutor semnificativ pentru sistemul de sănătate.

Într-o eventuală nevoie mare de paturi pentru carantină se va apela la clinicile de recuperare, și chiar la hoteluri care momentan sunt închise.

Materialele necesare funcționării sistemului de sănătate ( măști de protecție, aparate respiratorii dar și capacitatea laboratoarelor) sunt îndeaproape coordonate de Ministrul Sănătății Jens Spahn. De asemenea, transportul acestor materiale va fi protejat de poliție, deoarece a existat un caz în Nordrhein-Westfallen în care s-au furat mai multe materiale.

Călătoriile cu autocarele vor fi interzise.

Guvernul lucrează îndeaproape cu lanțurile de supermarketuri și se vor crea așa numite-le „benzi verzi” la graniță pentru a putea facilita aprovizionarea.

De mâine se vor publica formularele prin care firmele pot apela la ajutorul financiar al statului, iar eventualele plăți vor începe de Vineri 20.03.2020.

O rugăminte a Prim-Ministrului Landului Bayern:

Luați parte la acțiune!  Evitați pe cât posibil contactul cu mulți oameni.