Toate Landurile au introdus obligația de a purta mască

Deși a fost doar recomandat de către guverul federal, Landurile au decis ca purtarea măștii să fie obligatorie. Majoritatea Landurilor introduc această măsură începând cu săptămâna viitoare dar există și unele excepții pe care le vom scrie în cele ce urmează. În general este nevoie acoperirea gurii și a nasului, pentru aceasta putem folosi o batistă sau eșarfă, nu este necesară o mască medicală.

Obligația de a purta mască este în general impusă în mijloacele de transport în comun și în magazine.

Bremen

Landul Bremen a decis ultimul această măsură. Ea va fi aprobată vineri și ar trebui să intre în vigoare de Luni, 27 Aprilie.

Baden-Württemberg

Începând de luni 27 Aprilie este obligatorie acoperirea nasului și a gurii în magazine și mijloacele de transport în comun.

Bayern

Începând de luni 27 Aprilie este obligatorie acoperirea nasului și a gurii în magazine și mijloacele de transport în comun cu excepția orașelor Rosenheim și Straubing.

Rosenheim unde măsura este în vigoare din data de 22 Aprilie 2020, și Straubing unde măsura intră în vigoare din 23 Aprilie 2020 (Joi).

Berlin

În Berlin este obligatorie purtarea măștii în mijloacele de transport în comun, dar cel puțin la momentul publicării aceasta nu este obligatorie în magazine.

Brandenburg 

Ca și în Berlin, în Brandenburg este obligatorie purtarea măștii în mijloacele de transport în comun, dar în Potsdam există obligația de a purta mască și în magazine.

Hamburg

În Hamburg va fi obligatorie purtarea măștii începând de luni, 27 Aprilie în mijloacele de transport în comun, magazine și la piețele săptămânale.

Hessen

Și în Hessen este obligatorie purtarea măștii de protecție începând cu 27 Aprilie în mijloacele de transport în comun și magazine.

Mecklenburg-Vorpommern

Începând de luni 27 Aprilie este obligatorie purtarea măștii în mijloacele de transport în comun și magazine.

Niedersachsen

Și în Niedersachsen va fi obligatorie purtarea măștii în mijloacele de transport în comun și magazine începând cu 27 Aprilie, cu excepția orașelor:

Wolfsburg unde această regulă a intrat deja în vigoare începând de luni 20 Aprilie și

Braunschweig și Osnabrück unde regula intră în vigoare deja de sâmbătă 25 Aprilie.

Nordrhein-Westfallen 

În Nordrhein-Westfallen este obligatorie purtarea măștii în mijloacele de transport în comun și în magazine începând cu 27 Aprilie

Sachsen

În Sachsen este deja obligatorie purtarea măștii din 20 Aprilie.

Sachsen-Anhalt

Începând cu Joi 23 Aprilie este obligatorie purtarea măștii la cumpărături și în mijloacele de transport în comun

Rheinland-Pfalz 

Începând de luni 27 Aprilie este obligatorie acoperirea nasului și a gurii în magazine și mijloacele de transport în comun.

Saarland

Începând de luni 27 Aprilie este obligatorie acoperirea nasului și a gurii în magazine și mijloacele de transport în comun.

Schleswig-Holstein

Începând din 29 Aprilie este obligatorie acoperirea nasului și a gurii în magazine și mijloacele de transport în comun.

Thüringen 

În Jena și Nordhausen este deja obligatorie purtarea măștii în public.

Începând cu data de 24 Aprilie această măsură se va extinde în tot Landul în mijloacele de transport în comun și magazine.