După Bayern, și Baden-Württemberg introduce masca obligatorie

După ce ieri Landul Bayern a decis asupra obligativității purtării măștii, astăzi Landul Baden Württemberg a decis introducerea măștii obligatorii în transportul în comun și în magazine. Conform Winfried Kretschmann, prim-ministrul landului Baden-Württemberg aceasta intră în vigoare de la data de 27 Aprilie. Mai exact, este obligatorie acoperirea nasului și a gurii. Aceasta se poate face și cu o eșarfă sau o batistă. Această măsură vine ca o încercare de încetinire a răspândirii virusului, deoarece în unele locuri (transportul în comun sau magazine) nu se poate păstra distanța minimă de 1.5 metri.

Momentan nu există sancțiuni pentru nepurtarea măștii dar acestea se vor discuta la un moment dat, încă nu s-a comunicat o dată.

Încă nu se poate spune pentru cât timp această măsură va fi în vigoare. Winfried Kretschmann nu exclude posibilitatea de a „împrumuta”  din culturile asiatice purtarea permanentă a măștii în locurile publice, până la găsirea unui vaccin.

De asemenea, nu s-a comunicat o vârstă minimă de la care este obligatorie purtarea măștii. În mod normal, copiii ar trebui să evite pe cât posibil mersul la cumpărături și transportul în comun.

Școala se va deschide în Baden-Württemberg in etape, începând cu anii terminali, începând cu data de 4 Mai. Acestea au două săptămâni ca să se pregătească și să se alinieze la regulile de igienă și distanță valabile momentan.

Grădinița nu se poate deschide momentan, dar se va continua cu supravegherea de urgență în grădinițe. Prim-ministrul Landului a specificat că această îngrijire de urgență trebuie cu adevărat luată în considerare doar în cazul în care nu există alte posibilități, deoarece altfel această măsură nu își va face efectul.

Conducerea Landului cooperează foarte mult cu bisericile pentru a stabili măsurile de igienă care trebuie respectate pentru a se putea redeschide slujbele într-un mod sigur. Prim-ministrul Landului a asigurat bisericile că slujbele religioase se vor putea relua din Mai (dată exactă încă nespecificată) după ce se ajunge la un acord.