Amenzi de circulație mai mari din 28 Aprilie în Germania

Legea aprobată la sfârșitul lunii Februarie cu noile amenzi de circulație va intra în vigoare pe 28 Aprilie.

Cele mai importante schimbări le puteți citi în cele ce urmează:

Amenda pentru depășirea vitezei cu 16 km/h s-a mărit la 60 de euro în afara localității și la 70 de euro în localitae. De asemenea, această amendă va aduce un punct de penalizare.

Pentru depășirea cu 21 km/h a vitezei în localitate se va primi o amendă de 80 de euro, două puncte de penalizare și reținerea permisului timp de o lună de zile.

În afara localității, depășirea vitezei cu 26 km/h se va sancționa cu o amendă de 95 de Euro, două puncte de penalizare și reținerea permisului timp de o lună de zile.

Amenda pentru nerespectarea regulilor de formare a benzii de trecere pentru autorurisme de urgență (Rettungsgasse) a fost regândită. Dacă până acum aceasta era înmânată doar dacă exista concret un pericol și o blocare a mașinilor de urgență. Din 28 Aprilie, această amendă va fi inmânată doar pentru nerespectarea căii de acces, fără a exista un pericol sau o blocare. Valoarea amenzilor a rămas neschimbată: 240, 280 sau 320 de euro, două puncte de penalizare și o lună suspendarea dreptului de a conduce.

De asemenea, cei care folosesc banda creată pentru mașinile de urgență vor trebui să plătească o amendă de cel puțin 240 de euro , 2 puncte de penalizare și o lună de suspendare a dreptului de a conduce.

Amenzile de parcare pot fi mărite. Totuși această măsură este decisă la nivel local. Amenzile pentru parcare vor putea fi mărite la 35 de euro ( față de 15 euro ).

Amenda pentru blocarea căii de acces pentru pompieri va fi 55 de euro (față de 35 de euro în prezent).

Pentru blocarea mașinilor de urgență amenda va fi de 100 de euro și un punct de penalizare.

Parcare pe locurile dedicate persoanelor cu dizabilități sau pe locurile dedicate mașinilor electrice se va sancționa cu o amendă de 55 de euro.

Bicicliștii vor fi mai bine protejați de noile reguli astfel:

Mașinile de peste 3.5 tone vor putea vira la dreapta doar cu viteza mersului pe jos (Schrittgeschwindigkeit) adică în general 7kmh.

Depășirea bicicliștilor este mai bine definită în Codul Rutier. Dacă până acum era necesară o ”distanță suficientă”, de acum această distanță este definită ca 1.5 metri în localitate și 2m în afara localității