Testul devine obligatoriu la intrarea în Germania indiferent de țara din care se călătorește

De duminică, 1 August este obligatorie prezentarea unui test negativ, dovada vaccinării sau dovada vindecării la intrarea în Germania. Ceea ce era până acum necesar doar pentru cei care intrau în Germania cu avionul, este acum extins și pentru celelalte mijloace de transport. Obligația există indiferent de mijlocul de transport cu care venim ( Autobuz, microbuz, mașină, tren etc.).

Pentru a verifica respectarea acestor noi reglementări se vor face controale prin sondaj.

Aceasta este necesară chiar dacă țara din care venim nu este considerată zonă de risc de Institutul Robert Koch.

Dovada este necesară pentru toate persoanele cu vârsta mai mare de 12 ani!

Prin această măsură se simplifică și categorizarea zonelor de risc. Astfel, de la 1 August vor exista doar două categorii: Zonă cu risc ridicat ( Hochrisikogebiet) și zonă cu variante de virus (Virusvariantengebiet). Lista acestor zone poate fi consultată pe site-ul RKI: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html

Această listă va fi actualizată după noile reglementări în curând.

Cei care vin în Germania din țările care apar pe lista celor două categorii de risc și nu sunt vaccinați sau vindecați trebuie să își înregistreze venirea pe https://www.einreiseanmeldung.de/ și să intre în carantină.

Carantina pentru cei care vin din zonele cu risc ridicat durează 10 zile și poate fi scurtată printr-un test negativ în a cincea zi. Copiii de până la 12 ani pot încheia carantina în 5 zile fără a fi necesar un test negativ. Cei vaccinați intră în carantină până la prezentarea dovezii de vaccinare, cei vindecați intră în carantină până dovedesc vindecarea. Aceasta se face pe site-ul  https://www.einreiseanmeldung.de/

Cei care vin din zonele cu variante de virus trebuie să intre în carantină timp de 14 zile. Aceasta perioadă nu poate fi scurtată.

Pe scurt:

Indiferent de unde venim ne trebuie un test negativ, dovada vaccinării sau dovada vindecării.

Dacă venim din zone de risc intrăm în carantină timp de 10 zile ( Care poate fi scurtată la 5).

Dacă venim din zone cu variante de virus intrăm în carantină 14 zile.

Respectați regulile în vigoare pentru că se aplică amenzi destul de mari pentru nerespectarea lor.