Legi noi în Germania din August 2021

Ca de obicei, la începutul lunii se actualizează unele legi sau intră în vigoare legi noi. Acestea sunt schimbările din luna August 2021.

Data limită a depunerii închiderii fiscale anuale ( Steuererklärung) a fost prelungită

Data limită pentru care își fac singuri Steuererklärung a fost mutată de pe 2 August până la sfârșitul lunii Octombrie. Cei care sunt ajutați de un contabil sau o asociație (Lohnsteuerverein) au timp până la sfârșitul lunii Mai 2022 să depună această declarație. Prelungirea aceasta este valabilă doar pentru anul 2021, de anul viitor se va reveni la normal.

Schimbări la buletinul de identitate

De la 2 August intră în vigoare o nouă ordonanță europeană pentru siguranța actelor de identitate. Acestea vor trebui să conțină și amprenta posesorului/posesoarei.  Prin aceasta se dorește reducerea posibilităților de falsificare a documentelor. După 2 August, la depunerea actelor pentru obținerea unui document de identitate se vor lua și două amprente. Acestea vor fi scanate electronic și vor fi salvate în cip.

Schimbare a legii chimicalelor

De la 1 August 2021 se schimbă legea chimicalelor în Germania cu privire la lichidul de răcire. De la această dată, producătorii trebuie să documenteze întregul traseu al lichidelor de răcire. Până în 2030 se dorește ca lichidul de răcire din sistemele de răcire să aibă o origine naturală.

Actual se folosește un lichid sintetic (HFKW) care este dăunător pentru climă și deoarece acesta este foarte greu de obținut, s-a format o piață neagră care trebuie oprită. Astfel, de la 1 August, fiecare cumpărare sau vânzare a lichidului de răcire trebuie declarată.

Sistemul de navigație în Taxi-uri va deveni obligatoriu de la 1 August 2021

Pentru a fi în legalitate este suficient un smartphone. Navigația este obligatorie și pentru cei care au absolvit examenul Ortskundeprüfung. Prin această obligație se va renunța în viitor la acest examen.

Regulamentul de intrare în țară pe perioada pandemiei a fost prelungit până pe 10 Septembrie 2021

 

Copiii celor cu venituri reduse vor primi 100 de euro bonus în August

Vizați aici sunt cei care primesc Hartz 4, cei care au dreptul la Wohngeld ( ajutorul pentru locuință) sau cei care beneficiază de Kinderzuschlag ( Alocația suplimentară pentru cei cu venituri reduse).