Sfârșitul testelor gratuite, investigații la inundații – Azi în Germania – 09.08.2021

Sfârșitul testelor gratuite

De la mijlocul lunii Octombrie se dorește ca cetățenii să nu mai poată face în mod gratuit teste, ci să plătească pentru acestea. Ministrul Sănătății Jens Spahn a propus aceasta, argumentând că până la mijlocul lunii Octombrie va fi posibilă oferirea unui vaccin tuturor celor care doresc asta și astfel nu se mai justifică plata testelor din banii contribuabililor.

Prin urmare, se propune oprirea testelor gratuite de la 11 sau 18 Octombrie. Vor beneficia în continuare de teste gratuite persoanele care nu pot fi vaccinate din anumite probleme medicale, gravidele sau persoanele sub 18 ani.

Aceasta este momentan doar o propunere, dar se discută de mai multă vreme despre aceasta și de aceea am inclus-o aici.

 

Investigații după inundații

Procuratura din Koblenz a început investigațiile împotriva autorităților locale din Ahrweiler pentru ucidere din neglijență și vătămare corporală din neglijență. Procurorul general Harald Kruse a declarat că există destule dovezi că semnalul de alarmă pentru inundații a fost dat prea târziu și ca și consecință mai mulți oameni au murit sau au fost răniți.

 

Dezbatere despre asigurarea obligatorie împotriva elementelor naturii

 

După inundațiile de anul acesta din Germania se discută despre introducerea asigurării obligatorii împotriva elementelor naturii. Momentan doar 46% din casele private sunt asigurate împotriva inundațiilor. Prin introducerea obligativității, s-ar rezolva două mari probleme.

  1. Banii proveniți din impozite nu vor mai fi cheltuiți pentru repararea daunelor din zonele inundate.
  2. Companiile de asigurări vor fi OBLIGATE să ofere o poliță de asigurare și celor din zonele considerate cu risc de inundații.

Dezbaterea este încă la început și este greu de prevăzut exact cum va funcționa o astfel de asigurare.

 

Autostrada A5 închisă după un accident la o benzinărie 

Autostrada A5 a fost închisă astăzi în Hessen lângă orașul Darmstadt după ce o persoană a lovit cu viteză o pompă de combustibil și mașina acesteia a izbucnit în flăcări. Șoferul mașinii a decedat. Cauza accidentului se crede că ar fi o urgență medicală.

 

Armin Laschet a publicat planul său pentru combaterea pandemiei

Acesta conține 5 puncte:

  1. Extinderea obligației de testare pentru toate locurile în care se întâlnesc oameni străini în interior
  2. Sfârșitul testelor gratuite
  3. Stimulente clare pentru vaccinare și avantaje pentru cei vaccinați ( cei vaccinați vor fi excluși de la obligația de testare)
  4. Apel de vaccinare mai mare și mai concis
  5. Evaluarea mai multor factori înainte de introducerea măsurilor restrictive. ( Pe lângă incidență, Laschet dorește luarea în considerare a numărului pacienților de la terapie intensivă, numărul persoanelor vaccinate și gradul de ocupare al locurilor de la Terapie Intensivă).

 

Cifrele Corona de astăzi:

Infectări noi: 1183

Incidența pentru 7 zile: 23,1

Doze de vaccin administrate 95 Milioane

Persoane vaccinate complet: 45 Milioane ( 54,8%).