Telefonul de urgență pentru femeile supuse violenței domestice

Va puteti adresa telefonului de urgenta gratuit,365 de zile pe an, 24 de ore pe zi
La telefonul de urgenta – violenta impotriva femeilor – sunt consiliate pe tot teritoriul Germaniei femeile care sunt supuse violentei. Acestea sunt informate si la nevoie li se ofera sprijin in centrele de consiliere de la fata locului.

Femeile consilier care lucreaza la telefonul de urgenta ofera consiliere pentru toate formele de violenta indreptate impotriva femeilor.Ele raspund intrebarilor si se adapteaza nevoilor persoanelor care suna la acest telefon.
In afara de acest lucru femeile supuse actelor de violenta si persoanelor care le spijina se pot de asemenea adresa consilierilor de la telefonul de urgenta prin inermediul internetului folosinf pagina de internet www.hilfetelefon.de la Onlineberatung (consiliere online) cu ajutorul Email-ului sau Chat-ului.
Discutiile sunt confidentiale si pot fi purtate anonim. Nici la telefon,nici pe pagina de internet nu se vor cere date personale si acestea nici nu vor vi pastrate in memoria telefonului sau a calculatorului.
Cu ajutorul translatoarelor consilierea se poate face in mai multe limbi.
Persoanele care au probleme de auz sau aud mai greu pot folosi gretuit serviciile de translatie de pe pagina de internet.Pentru persoanele surdo-mute discutia cu angajatele de la telefonul de urgenta se traduce in limba germana folosind limbajul semnelor sau se traduce in scris.

Tel: 08000 116 016