Integrarea în Germania ·Uncategorized

Taxa radio in Germania. Tot ce trebuie sa stim

Taxa radio in Germania

Taxa radio in Germania

Cine trebuie să plătească taxa radio in Germania?

 Taxa este obligatorie pentru toata lumea, indiferent dacă dețin sau nu aparate radio sau tv. Totuși, taxa este pe locuință și nu pe persoană. Indiferent de câte persoane locuiesc într-o locuință taxa are aceiasi valoare. Persoanele cu handicap vor plăti doar o treime din taxă, anume 5,83 Euro. Valoare taxei este 17,50 Euro pe locuință/lună si se poate plăti trimestrial, semestrial sau anual.

Taxa este identică indiferent de numărul aparatelor din locuință. În cazul WG se plătește o singură taxă.

Fiind obligatorie, neplata taxei radio aduce cu sine consecințe legale ( taxe de întârziere, chiar inchisoare (sursa)

 

 

Până când trebuie plătită această taxă?

 

Taxa se va termina doar in următoarele cazuri:  • În cazul în care doi plătitori se mută împreună ( căsătorie, WG etc.) atunci taxa va fi plătită doar o singură dată pentru locuință.
  • în cazul in care plătitorul se mută în altă țară
  • în caz de deces.

 

Casele de vacanță sau alte locuințe aflate în proprietate vor fi separat taxate.

 

Pentru a ne urmari pe facebook puteti da click pe linkul de mai jos!

facebook Ajutor Integrare Germania

 

 

Săptămâna aceasta vă oferim transportul gratuit pentru toate comenzile și o reducere la cumpărarea mai multor cărți. Toate cărțile vin însoțite de cursul audio pe cd în format mp3. Fiecare carte costă 25€. Comenzile se pot face pe whatsapp în scris la : 0152 538 13352 (+49152 538 13352) sau pe Facebook Vă mulțumesc pentru susținere! Sebastian Borza
Carti Ajutor Integrare Germania

3 Gedanken zu „Taxa radio in Germania. Tot ce trebuie sa stim

    1. Vasile, la firma este obligatia firmei s o plateasca (si nu pentru container ci pentru radiourile/televizoarele din firma), cel ce locuieste in container in curtea firmei nu are nici o obligatie de a plati aceasta taxa, acel container nu are o adresa concreta.

  1. Buna ziua!Am nevoie de Un raspuns concret la o intrebare:Apartmentul in care locuim 7 persoane(3 dintre noi primim factura radio)este obligatoriu sa plaTim toate facturile avand in vedere ca apartmentul este inchiriat de catre firma pt care lucram si nu de catre noi!Ce putem face in acestea caz? Multumesc!

Schreibe einen Kommentar