Vom explica mai jos regulile si legile in vigoare care poate multa lume nu le cunoaste.
Cumpărături în sacoșa proprie.
Acest lucru este interzis. Din punct de vedere legal acest lucru este considerat furt, pentru că angajaților din supermarket nu le este clar dacă aveți intenția de a plăti marfa. Puteți păstra în sacoșa proprie doar marfa cumpărată din altă parte, desigur cu bonul fiscal la dumneavoastră.
Gustarea fructelor in supermarket.
Și acest lucru este interzis, chiar și când vine vorba de o boabă de strugure din punct de vedere legal este considerat furt. Dacă operatorii din supermarket observă acest lucru veți fi obligați să plătiți marfa consumată.
Atingerea mărfii și apoi punerea la loc.
Depinde de situație. În cazul legumelor si a fructelor vândute la vrac, bineinteles sunteți îndreptățiți să controlați marfa. Din motive de igienă acest lucru este interzis in cazul produselor de patiserie și brutărie. De asemenea produsele care se află în congelator sau frigider și pe care le-ați plimbat in coșul de cumpărături vor trebui cumpărate.
Deschiderea ambalajului
Din nou acest lucru este diferit în funcție de produs. În mod normal un supermarket ar trebui să poată să vândă un produs deschis (dar nimănui nu ii place să cumpere un produs desfăcut). De exemplu putem deschide un gel de duș pentru a-l mirosi sau să verificăm dacă ouăle din cofrag sunt in regulă. Totuși, deschiderea produselor infoliate este interzisă. De asemenea borcanele nu vor putea fi deschise.
Deschiderea unei sticle de apă înainte de a fi plătită
Acest lucru este interzis. Până la ieșirea din magazin marfa aparține magazinului. Totuși, de cele mai multe ori acest lucru este trecut cu vederea. În cazul in care ați deschis o sticlă de apă o puteți pune la vedere in coș, pentru a vă arăta intenția de a plăti si atunci totul ar trebui să fie în regulă.
Putem citi ziarele in magazin?
Din nou și acest lucru este interzis, dar putem citi cuprinsul unei reviste sau titlurile unui ziar.
Ce facem cand prețul de la raft diferă cu cel de la casă?
În acest caz din punct de vedere legal valoare de pe bon este cea corectă. Totuși, dacă reclamați acest lucru vi se va inapoia diferența fără nici o întrebare, pentru că sunteți mai important ca client decât este diferența de bani. Foarte important este să aveți bonul de casă la dumneavoastră.
Ce-i de făcut în cazul în care am scăpat un produs casabil și s-a spart/stricat?
Acesta va trebui anunțat muncitorilor magazinului. În mod normal magazinul va prelua produsul fără a trebui ca să îl plătiți, pentru ca supermarketurile au dreptul de a înlocui marfa deteriorată. Totuși dacă distrugeți marfa intenționat, atunci veți fi buni de plată.
Schimbarea alimentelor.
Dacă un supermarket este dispus să primească alimentele sau produsele care nu vă sunt pe plac, acesta o face voluntar, neexistând o lege în acest sens.
Ce-i de făcut când marfa este deteriorată sau defectă?
În acest caz lucrurile stau altfel. Nu doar în cazul în care data expirării a trecut, dar si dacă produsul nu are o greutate corectă, sau chiar și țara de origine este alta decât cea declarată, aveți dreptul complet la înlocuire. Iarăși e important să aveți bonul de casă la dvs.
Sticlele returnabile sunt îndoite si automatul nu le mai primește.
În acest caz, trebuie să verificăm dacă se pot distinge codul de bare si grafica pentru Pfand. În acest caz un angajat al supermarketului va scana manual recipientele si vă veți primii banii înapoi. Supermarketurile cu peste 200 metri pătrați sunt obligați să primească și recipiente refolosibile, chiar dacă nu sunt vândute in acel loc.
Putem împrumuta coșul de cumpărături?
Nu. Coșul de cumpărături este proprietatea supermarketului, iar din momentul în care ați iesit din curtea supermarketului cu cosul de cumpărături, puteti fi amendati pentru furt. Totusi, in cazul în care ați cumpărat lucruri voluminoase si cereți împrumut cosul de cumpărături acesta vă va fi cu siguranță împrumutat.
Pentru a ne urmari pe facebook puteti da click pe linkul de mai jos!
Ajutor Integrare Germania