Spania este acum zonă de risc pentru Germania

Din cauza numărului ridicat de noi infectări din Spania, Institutul Robert Koch a decis ca Spania să devină zonă de risc pentru Germania începând de duminică 11 Iulie.

Concret, asta înseamnă că nu doar cei care călătoresc cu avionul, ci toți cei care călătoresc din Spania în Germania trebuie să prezinte un test corona negativ. Cei vindecați sau vaccinați sunt exceptați de la acest test.

Incidența în Spania este momentan 189 de cazuri la 100 000 de locuitori. Dacă aceasta va depăși 200, atunci Spania va fi încadrată ca zonă cu o incidență ridicată și atunci va intra în vigoare carantina obligatorie la revenirea din Spania. Și aici, cei vindecați sau vaccinați sunt exceptați.

Cipru a fost de asemenea încadrat ca zonă cu incidență ridicată ( Hochinzidenzgebiet), la întoarcerea din Cipru este obligatorie carantina de 10 zile ( Care poate fi scurtată cu un test în a cincea zi).

De asemenea, persoanele care se întorc din zonele de risc trebuie să se înregistreze pe einreiseanmeldung.de și să păstreze la ei dovada înregistrării.