Este cerută renunțarea la restricții pentru cei vaccinați

Președintele Asociației Naționale a Medicilor, Andreas Gassen a cerut astăzi într-o conferință de presă anularea tuturor măsurilor de restricție pentru cei vaccinați. Conform acestuia, cel târziu în Septembrie, toți cei care doresc să se vaccineze vor avea o ofertă să se vaccineze, iar de aceea trebuie renunțat la aproape toate măsurile împotriva Corona.

Fiecare persoană ar trebui atunci să decidă pentru sine dacă va mai purta masca sau nu, după părerea acestuia, o obligație nu își va mai avea rostul.

Andreas Gassen a precizat că renunțarea la măsuri este importantă pentru a păstra ridicat moralul și dorința de vaccinare a cetățenilor. „În caz contrar, unii oameni se vor întreba: de ce ar trebui să mă vaccinez? Poate să accept două zile de dureri de cap sau alte efecte secundare ale vaccinării și să fac ceva pentru imunitatea de turmă, dacă totuși trebuie să port o mască doar pentru că 20 până la 30 la sută din oameni refuză (să se vaccineze)”.

Și obligația de a face carantină pentru cei vaccinați este criticată.

Virologul Klaus Stöhr privește cu scepticism obligația carantinării pentru cei vaccinați la întoarcerea din zone de risc sau cu variante de virus (ca de exemplu Marea Britanie). ”Complet de neînțeles din punctul de vedere al unei lupte (cu pandemia) raționale. Chiar și cei mai binevoitori trebuie să vadă acest lucru ca pe o palmă în fața campaniei de vaccinare.”

În Germania, 40% din populație este deja complet vaccinată, iar 55% dintre cetățeni au primit cel puțin o doză.