Söder cere măsuri anti-pandemie, EMA a aprobat vaccinul pentru copii – Azi în Germania – 26.11.2021

Söder cere măsuri la nivel național și obligația de vaccinare

Markus Söder a susținut astăzi o conferință de presă prin care a solicitat măsuri la nivel național pentru combaterea pandemiei. Acesta a avertizat că dacă nu se vor lua măsuri la nivel național, sistemul de sănătate va fi suprasolicitat până de Crăciun. Acesta a susținut că este nevoie și de o obligație de vaccinare. Conform Söder: „Avem nevoie (pe lângă măsurile la nivel național) și de o obligație de vaccinare, cât de rapid posibil. O obligație de vaccinare parțială, doar pentru câteva zone. ” „ Trebuie să evităm colapsul sistemului de sănătate german. Asta se va întâmpla dacă nu reacționăm.”

O nouă variantă a coronavirusului descoperită în Africa de Sud.

Germania a oprit zborurile din Africa de Sud și a declara Africa de Sud ca fiind țară cu variantă de virus. Această mutație (B.1.1.529) pare a fi mult mai contagioasă ca și varianta delta. În Europa a apărut deja un caz de infectare cu noua variantă în Belgia.

Agenția Europeana a Medicamentelor a aprobat utilizarea vaccinului Biontech-Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani.

Conform studiilor, vaccinul pare să aibă o protecție foarte bună împotriva infectărilor în rândul copiilor între 12 și 17 ani. Riscul unei îmbolnăviri cu simptome pentru această grupă de vârstă scade cu 90% în comparație cu copiii nevaccinați. Există totuși o conexiune între vaccinul Biontech și Moderna și o frecvență ridicată a apariției miocarditei la copii. Rata de apariție a miocarditei după vaccinare este de 5 cazuri la 100 000 de vaccinări la persoanele sub 30 de ani conform Deutsche Herzstiftung e.V..

Mulți experți în sănătate recomandă vaccinarea copiilor. Conform acestora, pericolul unei îmbolnăviri și urmările pe termen lung ale acesteia sunt mai mari decât riscul apariției miocarditei. Conform unui studiu din Israel, rata de apariție a miocarditei în urma îmbolnăvirii cu acest virus de patru ori mai decât rata apariției miocarditei din cauza vaccinului.

Statele Unite ale Americii și Israelul vaccinează deja copiii între 5 și 11 ani. Un studiu din S.U.A asupra vaccinului Biontech/Pfizer a arătat o eficiență de 90%, adică o eficiență comparabilă cu cea a adulților.

Armata ajută la transferarea pacienților de la Terapie Intensivă

Armata ajută la transferarea pacienților de la spitalul din Memmingen la o clinică din Münster, deoarece locurile de la Terapie Intensivă în Bayern devin neîncăpătoare. Pentru aceasta, Forțele Aeriene germane au pus la dispoziție o aeronava Airbus precum și personal medical. Această aeronavă are o capacitate de a transporta 6 pacienți în regim de Terapie Intensivă timp de maxim 10 ore.