Ce înseamnă 3G, 3G+, 2G sau 2G+ ?

Landurile Germaniei impun reguli diferite cu privire la accesul în diferite locații sau magazine. În cele ce urmează voi explica ce înseamnă regulile pentru 3G, 3G+ ,2G sau 2G+.

3G

3G include persoanele vaccinate ( Geimpft), persoanele vindecate (Genesen) și persoanele testate (Getestet).

Ca dovadă pentru vaccinare este considerat certificatul de vaccinare cu dozele complete. Doza completă este considerată singura doză cu Johnson&Johnson și ambele doze cu Astra-zeneca, Biontech sau Moderna. Pentru ca acest certificat să permită accesul trebuie să treacă cel puțin două săptămâni de la ultima doză de vaccin.

Dovada vindecării este un test PCR pozitiv, nu mai vechi de 6 luni.

Testele luate în considerare sunt testele negative de tip PCR care nu sunt mai vechi de 48 de ore și testele rapide (Antigen) care nu sunt mai vechi de 24 de ore.

În general, regula 3G se aplică în restaurante, hoteluri, evenimente, spitale și aziluri sau la serviciile cu apropiere corporală (frizerii, saloane de cosmetică).

3G+

Pentru 3G+ se aplică regulile de mai sus în cazul celor vaccinați și vindecați, dar doar testele de tip PCR sunt luate în considerare în cazul celor nevaccinați.

2G

Dacă regula generală de acces este 2G, atunci doar persoanelor vaccinate sau vindecate li se va permite accesul.

2G+

Dacă regula aplicată este 2G+, atunci accesul va fi permis doar persoanelor vaccinate sau vindecate și doar cu prezentarea unui test negativ. În acest caz, un test rapid (Antigen) este de ajuns, nu este necesar un test PCR.