Rezultatele întâlnirii de astăzi

Astăzi la ora 13 a avut loc o întâlnire între Angela Merkel, Olaf Scholz și reprezentanții Landurilor. Se pare că această întâlnire a avut rol de consultație, nu au fost decise astăzi măsuri concrete. Următoarea întâlnire a fost programată pentru Joi, 2 Decembrie la ora 11. Mai mulți prim-miniștri ai Landurilor au susținut conferințe de presă și ne-au oferit informații despre planurile și măsurile care vor fi decise cel mai probabil joi.

Obligația de vaccinare

După decizia Austriei de a introduce obligația de vaccinare din Februarie, am auzit tot mai des această măsură discutată și în Germania. Acum devine oficial, chiar cancelarul propus, Olaf Scholz, a propus astăzi o obligație de vaccinare generală. Conform Scholz: „trebuie să se ajungă la o decizie urgentă” cu privire la aceasta. După propunerile SPD, aceasta ar putea intra în vigoare la începutul lunii Februarie. Ea ar trebui decisă în parlament fără presiuni de partid sau grup, deoarece este o problemă sensibilă din punct de vedere etic.

Accelerarea vaccinării

Vaccinarea ar trebui accelerată, conform mai multor surse din presă și politică. Țelul SPD este de a atinge 30 de milioane de vaccinări până de Crăciun. Pentru acest țel sunt luate în considerare toate cele 3 doze de vaccin. Pentru a atinge acest număr, vaccinarea ar trebui extinsă, conform SPD, și astfel se va putea vaccina în farmacii sau chiar și la medicul stomatolog.

Regula 2G generală

Joi se va discuta despre introducerea regulii 2G (vaccinat sau vindecat) în majoritatea magazinelor și la evenimente. Bineînțeles, magazinele care servesc acoperirea nevoilor de bază (supermarketuri, farmacii etc.) vor fi excluse.

Obligația de a purta mască ar trebui reintrodusă în școli

Restricții de contact pentru nevaccinați

Întâlnirile la care participă persoane nevaccinate și nevindecate vor fi limitate. La acestea vor putea lua parte persoanele din locuință și maxim 2 persoane dintr-o altă locuință. Copiii nu sunt numărați.

Certificatul de vaccinare ar trebui să își piardă valabilitatea după 6 luni

O altă propunere a SPD și a cancelarului probabil Olaf Scholz, este aceea de a limita valabilitatea certificatului de vaccinare. Astfel, dovada vaccinării va fi recunoscută doar timp de 6 luni de la vaccinare.

Momentan, acestea sunt doar temele de discuție pentru Joi. Astăzi ar trebui să se decidă măsurile pentru Baden-Württemberg, de îndată ce aceasta se întâmplă voi scrie un nou articol.