Reguli și legi noi din Octombrie 2018

Protecția consumatorului

Nivelul maxim de plumb din jucării a fost redus

Copiii vor fi mai bine protejați de metalele grele din jucării. Pentru folosirea plumbului în jucării au fost decise noi valori, mult mai restrictive. Astfel și creta poate conține maxim 2 miligrame plumb pe kilogram (era 13.5 mg / Kg). Materialele lichide, ca de exemplu vopseaua pentru pictat cu mâinile vor putea conține maxim 0.5  mg plumb /Kg (era 3.4 mg/Kg)

Mai multă transparență la costurile de administrare a costurilor

De la 31 Octombrie 2018 instituțiile bancare vor trebui să informeze clienții clar și concis asupra costurilor care revin fiecărui cont. Consumatorii din statele membre UE vor primi acces gratuit la un Website certificat unde vor putea compara tarifele băncilor.

Siguranță și transparență la încheierea polițelor de asigurare

Asiguratorii trebuie să se alinieze ( cel târziu de la 1 Octombrie) regulilor noi ale vânzării de asigurări, și anume:

Raportul anual al asigurărilor de viață va fi mult mai detaliat.

Se va face o distincție clară între vânzarea pe bază de comision și vânzarea independentă pe bază de onorar.

De asemenea, s-a introdus obligația de a sublinia faptul că împrumuturile pot fi încheiate fără asigurarea de protecție de plată (în germană: Restschuldversicherung), ( pe română: o asigurare din cele 40 pe care încearcă să ni le îndese în straiță atunci când vrem să facem un credit).

Noi valori limită pentru emisiile de oxizi de azot la încălzitoarele de apă.

Pentru încălzitoarele convenționale de apă, a intrat în vigoare a treia etapă a cerințelor pentru design ecologic. Încălzitoarele de apă cu combustibil gazos nu pot depăși 56 mg/kWh și încălzitoarele cu combustibil lichid 120mg/kWh.

Testul pentru HIV va fi disponibil la liber, în farmacii

În viitor, toate persoanele din Germania vor avea acces la un test HIV pe care îl pot achiziționa din farmacii. Prin aceasta se dorește ca HIV-ul să fie detectat mai rapid, și tratat mai repede.. Până acum testele erau eliberate exclusiv medicilor, instituțiilor medicale și autorităților.