Primele cazuri de variola maimuței în Germania

Primele cazuri de variola maimuței în Germania

Au fost detectate primele cazuri de variola maimuței în Germania. Pentru a putea opri răspândirea, Institutul RKI recomandă izolarea persoanelor afectate timp de 21 de zile. Totuși, nu este vorba de o nouă pandemie, conform Lauterbach.

După ce variola maimuței a fost descoperită în Germania, Ministrul german al Sănătății a făcut câteva precizări. Conform acestuia, acest virus trebuie oprit rapid prin urmărirea atentă a contactelor și atenție sporită: „Avem șanse bune să oprim acest patogen, nu doar în Germania, dar în toată Europa.

Pentru cei infectați ar trebui recomandată o izolare timp de 21 de zile. Aceasta a fost dezvoltată împreună cu Institutul Robert Koch.

Lauterbach a ținut să specifice că au fost deja comandate 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei. Vaccinul cu numele Imvanex a fost aprobat în Statele Unite ale Americii împotriva variolei maimuței. În Uniunea Europeană acest vaccin este aprobat împotriva variolei, dar nu și împotriva variolei maimuței.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) există momentan 250 de cazuri de infectări sau suspiciuni de infectări la nivel mondial.

Ministrul german a Sănătății a accentuat faptul că aceasta nu este o nouă pandemie: „ Acesta nu este începutul unei noi pandemii”. Este vorba despre un patogen cunoscut și există cunoștințe despre cum poate fi acesta oprit și tratat.

Transmiterea variolei maimuței

Infecțiile raportate la nivel mondial au afectat în principal bărbații care au avut contact sexual cu alți bărbați. O transmitere este posibilă în general doar prin contact apropiat sau materiale contaminate. Transmiterea prin aer nu joacă un rol atât de important ca și în cazul coronavirusului.

Simptomele bolii

Simptomele bolii sunt: Febră, dureri de cap și de mușchi și erupții de piele. În unele cazuri sunt posibile și cazuri de deces. Vindecarea s-a făcut în general fără urmări, conform șefului RKI Lothar Wieler, dar există o posibilitate de a rămâne cu cicatrici sau chiar cu o pierdere a văzului după vindecare.

La apariția unor eczeme ciudate pe piele este recomandată vizitarea unui doctor. Durata de incubare poate fi de până la 3 săptămâni.