Noua ordonanță Corona în Baden-Württemberg

Din 16.09.2021 a intrat in vigoare noua ordonanță Corona pentru Baden-Württemberg.

Aceasta ia în considerare în primul rând situația spitalelor și este împărțită în 3 nivele.

Nivelul de bază:

Nivelul de bază (momentan activ în Baden-Württemberg) prevede o incidență în spitale de maxim 8 dar nu mai mult de 249 de paturi de la terapie intensivă ocupate cu pacienți cu Covid.

La acest nivel se aplică regula 3G ( Vaccinat, vindecat sau testat) pentru a lua parte la viața socială. Pentru cluburi și discoteci este necesar un test de tip PCR (Dacă nu exista dovada vaccinării sau vindecării)

Nivelul de atenționare.

Intră în vigoare de la o incidență de spitalizări de minim 8 sau peste 250 de paturi de la terapie intensivă ocupate cu pacienți Covid.

Dacă acest nivel intră în vigoare, cei nevaccinați sau nevindecați vor trebui să prezinte un test PCR în locurile în care momentan este de ajuns un test rapid.

Nivelul de alarmă

Intră în vigoare de la o incidență a spitalizării de minim 12 sau peste 390 de pacienți cu covid la terapie Intensivă.

Dacă acest nivel intră în vigoare, cei nevaccinați sau nevindecați nu voi mai avea acces decât în magazinele considerate pentru administrarea de bază (magazine alimentare, supermarketuri sau benzinării).

Obligația testării pentru angajați și muncitori independenți care au contact cu persoane străine

Ordonanța prevede obligația testării pentru cei nevaccinați dacă aceștia au contact cu persoane străine companiei (clienți, furnizori etc.). Aceștia trebuie să se testeze de 2 ori pe săptămână și să păstreze rezultatele testelor timp de o lună pentru a putea fi prezentate, în caz de nevoie, autorităților.

Când se ridică nivelurile de atenționare și alarmă?

Regulile vor fi ridicate dacă numărul pacienților de la terapie intensivă sau incidența spitalizărilor scade pentru o perioadă de 7 zile sub nivelul următor.