Noile schimbari in luna septembrie

Noile schimbări în luna septembrie

Înmatricularea vehiculelor va fi posibilă în format digital

Până în prezent, vizitarea biroului de înmatriculare pentru a înmatricula o mașină dura adesea mult timp. O nouă lege urmează să schimbe acest lucru din septembrie 2023. Prin Ordonanța privind înmatricularea vehiculelor, procesul de înmatriculare va fi complet digitalizat. În viitor, proprietarii de vehicule vor putea solicita online tot ceea ce au nevoie pentru înmatricularea mașinii.

Cel mai mare avantaj este că autovehiculul poate fi pus în funcțiune imediat după înmatricularea digitală, fără a avea mai întâi documentele fizice ale vehiculului sau un autocolant. Acestea sunt trimise proprietarului mașinii într-o perioadă de tranziție de 10 zile. Între timp, avizul digital este suficient ca dovadă a înmatriculării.

Punct pozitiv: Costurile procesului digital vor fi probabil mai mici decât în cazul înregistrării la fața locului.

Schimbări pentru pensionari: Solicitarea fondului de dificultate se poate face doar până la sfârșitul lunii septembrie

Persoanele ale căror pensii abia ating nivelul venitului de bază au încă posibilitatea de a solicita în scris sprijin din fondul pentru situații dificile până la 30 septembrie. Cu toate acestea, acest lucru este valabil doar pentru anumite grupuri: Fondul se adresează pensionarilor afectați de tranziția Est-Vest a pensiilor. Beneficiarii pot primi până la 5.000 de euro din acest fond.

Termenul de depunere a declarațiilor fiscale expiră la sfârșitul lunii

La 30 septembrie 2023 expiră termenul de depunere a declarației fiscale pe anul 2022 pentru persoanele fizice. Cu toate acestea, deoarece ziua cade într-o zi de sâmbătă, data limită de depunere este 02 octombrie 2023, dată până la care trebuie depuse toate documentele. Cei care au angajat un consilier fiscal mai au la dispoziție încă puțin timp pentru a depune.

Schimbare în septembrie 2023: EON reduce prețurile la energie electrică și gaze naturale

În timp ce prețurile multor furnizori de energie electrică au crescut în timpul crizei energetice, furnizorul EON face din nou o întoarcere. Începând cu 01 septembrie 2023, compania energetică vrea să reducă prețurile la electricitate și gaz pentru clienții săi. După cum a anunțat compania, prețurile la electricitate ar trebui să fie reduse în medie cu 18%, iar la gaze chiar și cu 28%. Acest lucru este valabil și pentru clienții cu contracte speciale.

Coca-Cola majorează prețurile la băuturi

O sticlă de băuturi răcoritoare în zilele fierbinți de vară? Toți cei care mai vor să savureze o Coca-Cola, Fanta, Sprite sau Mezzo Mix trebuie să se pregătească pentru o schimbare. În septembrie 2023, furnizorul de băuturi își va majora prețurile.

Motivele invocate sunt creșterea costurilor cu energia electrică, gazul, logistica și materiile prime, precum plasticul sau aluminiul, dar și utilizarea zahărului, care este abundent în băuturi. Creșterea prețurilor va rămâne, probabil, în intervalul procentual de o singură cifră.

Cu toate acestea, clienții nu trebuie să-și facă griji cu privire la posibile greve, așa cum s-a întâmplat anul trecut la Edeka. Produsele vor fi în continuare pe rafturi, doar că prețurile vor crește.

Vânzarea lămpilor cu halogen este interzisă începând cu septembrie 2023

Începând cu 01 septembrie, vânzarea de noi lămpi cu halogen este interzisă. Doar stocurile vechi mai pot fi vândute. Lămpile cu halogen de joasă tensiune și lămpile cu halogen de înaltă tensiune sunt afectate de acest regulament. Motivul interdicției este Directiva Ecodesign a Uniunii Europene, care vizează creșterea eficienței energetice. Pinii cu halogen urmează să fie înlocuiți treptat cu modele cu LED-uri.

Amazon întrerupe abonamentul la reviste electronice

Până acum, clienții Amazon puteau citi reviste electronice cu un abonament anual. Cu toate acestea, acest serviciu va fi întrerupt începând cu 4 septembrie. Aceasta este ultima dată când cititorii vor primi revistele electronice ca parte a abonamentului anual. Cu toate acestea, clienții vor putea în continuare să citească reviste electronice prin intermediul Kindle Unlimited.

Portalul financiar Elster schimbă modul de stocare a e-mailurilor

Elster este folosit de mulți cetățeni pentru a-și pregăti declarațiile fiscale. La 18 septembrie 2023, portalul financiar implementează o schimbare în ceea ce privește stocarea e-mailurilor în căsuța de primire. Până în prezent, utilizatorii puteau vizualiza toate mesajele pe care le primiseră vreodată în dosarul lor. În viitor, doar documentele importante ar trebui să fie salvate permanent. Toate celelalte mesaje vor fi șterse automat în termen de un an.

Prin urmare, Elster vă recomandă să vă verificați căsuța de e-mail până la 18 septembrie pentru a vedea dacă documentele dvs. au fost selectate pentru ștergere. Dacă acesta este cazul și aveți în continuare nevoie de documente, ar trebui să le descărcați și să le salvați. În acest fel, nu se va pierde nimic.

Legea încălzirii va fi introdusă la începutul lunii septembrie 2023

Pe 8 septembrie a sosit momentul: regulamentul Legii privind încălzirea va fi finalizat și publicat. Se presupune că proiectul va fi introdus în Bundestag în acea zi.

Vacanța de vară se încheie în ultimele state federale

În septembrie, chiar și ultimii elevi trebuie să își ia rămas bun de la vacanța de vară. În Hessen, Rheinland-Pfalz și Saarland, școala începe din nou în 3 septembrie. În Baden-Württemberg, elevii încep noul an școlar la 11 septembrie. O zi mai târziu, pe 12 septembrie, se începe școala în Bayern.