Noile schimbări din luna august

Ca aproape în fiecare lună, luna august 2023 aduce câteva schimbări importante pentru lucrători și consumatori. În plus, noi legi intră în vigoare.

De exemplu, ultimele tuburi fluorescente pe bază de mercur vor fi, în sfârșit, eliminate treptat. În plus, în viitor va exista o nouă profesie de ucenic în Germania.

Prin lege: Salariul minim crește în acest sector în luna august

La 1 august 2023, salariul minim în industria serviciilor de transport de mărfuri va crește. Acest lucru a fost deja anunțat de sindicatul Verdi anul trecut. În consecință, salariile vor crește cu cel puțin 3,25% în acest an. În funcție de zona de negociere a contractelor individuale de muncă și de land, este posibilă o creștere maximă de până la 4,7 la sută.

Expiră termenul de depunere a declarațiilor fiscale pentru anul 2021

De fapt, declarația de impozit trebuie depusă până la sfârșitul lunii februarie a anului următor – cel puțin în cazul în care apelați la ajutorul unui specialist în fiscalitate. Dar lucrurile stau diferit pentru declarația fiscală din 2021. Din cauza pandemiei Corona, birourile fiscale au amânat termenele.

În loc de 28 februarie 2023, termenul limită este 31 august 2023. Cu toate acestea, prelungirea termenului limită se aplică doar dacă aveți declarația de impozit pe 2021 făcută de un consilier fiscal sau de o asociație de ajutor pentru impozitul pe venit.

Fără tuburi fluorescente și lămpi cu halogen cu mercur

De fapt, mercurul nu mai poate fi utilizat în aparatele electrice de 15 ani. Cu toate acestea, au existat excepții pentru unele lămpi fluorescente sub formă de tuburi. Cu toate acestea, începând cu 25 august 2023, acestea vor fi, de asemenea, interzise prin lege.

Acest lucru se datorează faptului că atât lămpile cu halogen de tensiune de rețea cu soclu R7s, cât și tuburile fluorescente cu denumirea de tip T5 și T8 nu mai pot fi fabricate cu mercur în viitor. Comercianții au în continuare dreptul de a-și vinde stocurile după luna august. Însă cei care se ocupă de protecția consumatorilor recomandă să nu le cumpere, deoarece mercurul poate elibera substanțe toxice.

O nouă actualizare ar trebui să îmbunătățească smartphone-urile Android

Google plănuiește să lanseze noul sistem de operare Android 14 în august 2023. Prin urmare, utilizatorii cu dispozitive compatibile se pot aștepta la o autonomie mai mare a bateriei. Acest lucru se datorează faptului că firma americană a făcut diverse ajustări în ceea ce privește gestionarea proceselor din fundal.

Acest lucru ar trebui să împiedice blocarea aplicațiilor în fundal, de exemplu. Pe lângă modul clasic de economisire a energiei, va exista și un mod de economisire extremă a energiei.

Un nou loc de muncă de ucenicie

La 1 august 2023, în Germania va exista o nouă ocupație de formare profesională: “designer media imersiv”. Acest lucru a fost anunțat de Camera de Comerț și Industrie (IHK) într-un comunicat oficial. Potrivit comunicatului, este vorba despre un program de formare duală de trei ani care va fi oferit la nivel național.

Curriculumul include, printre altele, “proiectarea de lumi virtuale cu tehnologii imersive, conceptualizarea și dezvoltarea de medii imersive cu instrumente de autor și în medii de dezvoltare”, crearea de prototipuri, modele 3D, animații, medii virtuale și peisaje sonore imersive.