Noile schimbări din 2024

Noile schimbări din luna noiembrie

Acces mai ușor la piața forței de muncă pentru lucrătorii străini calificați

Începând cu noiembrie 2023, “Legea privind dezvoltarea imigrației forței de muncă calificate” va facilita drumul pentru lucrătorii calificați străini. Le va fi mai ușor să vină în Germania pentru a lucra. Recunoașterea calificărilor profesionale străine va fi, de asemenea, simplificată. Cu toate acestea, rămâne o cerință importantă pentru lucrătorii calificați.

Din noiembrie 2023, lucrătorii calificați cu formare profesională sau cu o diplomă universitară vor putea imigra în Germania cu “Cartea Albastră a UE”, dacă sunt îndeplinite toate cerințele. Orice persoană cu o calificare profesională sau academică calificată poate lucra în orice domeniu calificat, chiar dacă acesta nu este reglementat. Formarea profesională și ocuparea unui loc de muncă nu mai trebuie să fie neapărat legate. Limitele salariale și lista profesiilor au fost, de asemenea, modificate.

Noul șef al Consiliului Federal

Începând cu 1 noiembrie 2023, Manuela Schwesig, ministru-președinte al landului Mecklenburg-Pomerania de Vest, va fi noul președinte al Bundesrat. Ea îl va înlocui pe Dr. Peter Tschentscher, care va deveni prim-vicepreședinte al Bundesratului.

Avertizări prin Cell Broadcast și pentru telefoanele mobile mai vechi, din noiembrie

De la începutul anului, smartphone-urile moderne pot primi avertizări prin intermediul sistemului de avertizare Cell Broadcast. Din noiembrie 2023, avertizările pot fi în sfârșit trimise prin intermediul sistemului și către modelele mai vechi de telefoane mobile – folosind canalul radio 919.

Cu toate acestea, proprietarii de telefoane mobile mai vechi trebuie să facă singuri această setare: ID-urile de trei cifre ale mesajelor trebuie activate în setările de mesaje. Dacă numărul de canal 919 este selectabil, această opțiune este selectată. Dacă nu este disponibil, numărul 919 poate fi introdus manual.

Thomas Gottschalk găzduiește pentru ultima oară emisiunea “Wetten, dass…?”.

O epocă se încheie în noiembrie: Thomas Gottschalk va prezenta pentru ultima dată, pe 25 noiembrie 2023, ultima ediție a popularei emisiuni “Wetten, dass…?” de la ZDF. După 36 de ani, el își încheie cariera de prezentator al emisiunii-cult.

Prețuri în creștere pentru serviciile de streaming din noiembrie 2023

Există, de asemenea, schimbări în ceea ce privește serviciile de streaming: Disney+ își mărește prețurile abonamentelor. De la 1 noiembrie, puteți alege între trei opțiuni: Premium (11,99 euro pe lună), Standard (8,99 euro) și Standard cu reclame (5,99 euro). Până la 31 octombrie 2023, abonamentul Premium va costa 8,99 euro pe lună sau 89,90 euro pe an.

Noiembrie este termenul limită pentru schimbarea asigurării auto

Anul de asigurare pentru autovehicule se încheie la 31 decembrie, astfel încât termenul limită pentru anulare este 30 noiembrie. Pentru a fi valabilă, anularea trebuie să fie primită de către asigurător până la această dată.