Noi legi din 1 septembrie 2022: 300 de euro, economisire de energie, rețetă medicală electronică

Plata bonusului pentru energie în septembrie 2022

Când anume se plătește suma forfetară în septembrie depinde de angajator. Acest lucru se datorează faptului că angajatorul transferă suma împreună cu salariul. Totuși, potrivit Ministerului Federal de Finanțe, beneficiarii trebuie să fie pregătiți pentru deduceri. Acest lucru se datorează faptului că alocația forfetară pentru energie este impozabilă. În funcție de cota de impozitare personală, între 0 și 142,42 euro din suma forfetară se duc la fisc.

Persoanele care desfășoară activități independente primesc alocația pentru energie “printr-o reducere unică a impozitului pe venit plătit în avans”, potrivit guvernului federal. Pe de altă parte, mulți pensionari și studenți sunt excluși, deoarece nu au venituri supuse impozitului pe venit. Aceștia urmează să beneficieze de al treilea pachet de ajutor, care este elaborat în prezent de SPD, Verzi și FDP

Noi legi în septembrie: Economisirea energiei în spațiile publice

Costurile ridicate ale energiei sunt deja greu de suportat pentru unii consumatori. Dar toamna și iarna, costurile amenință să crească și mai mult din cauza consumului crescut. Prin urmare, statul dorește în continuare să economisească cât mai multă energie, astfel încât să nu existe o situație de urgență în ceea ce privește aprovizionarea cu energie.

Prin urmare, printre noile legi din septembrie 2022 se numără și Ordonanța privind economia de energie, care intră acum în vigoare. Acesta este destinat să economisească până la două procente din energia electrică. Acesta se aplică pentru următoarele șase luni și include, printre altele, următoarele măsuri de economisire:

  • Ușile magazinelor vor fi ținute închise
  • După ora 22.00 nu se va face publicitate luminoasă și nu se vor ilumina monumentele și clădirile.
  • Clădirile publice vor fi încălzite mai puțin, fiind permisă o temperatură maximă de doar 19 grade Celsius
  • Fără apă caldă în locurile de muncă publice dacă aceasta este folosită doar pentru spălarea mâinilor
  • Locatarii nu sunt obligați să respecte o temperatură minimă în apartament dacă aceasta este stipulată în contractul de închiriere

Rețeta medicală electronică va fi introdusă în etape

O altă modificare din septembrie 2022 îi afectează pe cei care au asigurare obligatorie de sănătate. Pentru unii dintre ei, rețeta electronică va începe acum. În loc de o rețetă pe hârtie, medicul oferă un cod de rețetă digitală pentru smartphone, care este scanat la farmacie. Pentru aceasta este nevoie de o aplicație specială. Persoanele care nu au un telefon mobil primesc codul printat.

Prescripția electronică a fost deja introdusă în octombrie 2020, odată cu Legea privind protecția dosarelor electronice ale pacienților în infrastructura telematică. Prescripția electronică este acum implementată în etape, inițial în Schleswig-Holstein și în regiunea Westfalia- Lippe

Schimbări în septembrie 2022: Măsurile și îngrijirea Corona

Printre noutățile din septembrie 2022 se numără și încetarea măsurilor Corona la 23 septembrie 2022. Noile reglementări se vor aplica abia la 1 octombrie 2022. Printre altele, acestea prevăd obligativitatea purtării măștilor în avioane și în transportul public pe distanțe lungi. Obligația de a purta o mască în transportul local va fi reglementată de statele federale.