Deciziile luate de coaliția de guvernare

S-a convenit asupra celui de-al treilea pachet de ajutor al coaliției . Are un volum total de peste 65 de miliarde de euro și, prin urmare, este mai mare decât primele două la un loc. Au fost adoptate o serie de măsuri. O prezentare generală:

Bonusul pentru energie pentru pensionari și studenți


De la 1 decembrie, pensionarii vor primi o sumă forfetară unică de 300 de euro pentru energie. Studenții și stagiarii vor primi o sumă unică de 200 de euro. Pentru persoanele active a fost deja introdusă o rată forfetară de 300 de euro pentru energie.

Prețurile la energia electrică pentru consumul de bază vor fi reduse


Potrivit coaliției guvernamentale, o anumită cantitate de energie electrică de bază va fi supusă unui preț redus. Pentru un consum suplimentar peste această valoare, prețul nu va fi plafonat.

Succesorul biletului de 9 euro

Va fi introdus un nou bilet de transport local la nivel național, care ar trebui sa costa intre 49 si 69 de euro. Landurile federale trebuie încă să fie de acord cu finanțarea.

Alocația pentru copii va fi majorată cu 18 euro

Alocațiile pentru copii vor fi majorate semnificativ. La începutul anului, aceasta va crește cu 18 euro pe lună pentru primul și al doilea copil.

Alocația de încălzire pentru cei care au dreptul la Wohngeld


Din septembrie până în decembrie 2022, o alocație suplimentară unică pentru încălzire va fi plătită beneficiarilor de Wohngeld. După aceea, subvenția pentru cei care au dreptul la Wohngeld va fi integrată permanent în ajutorul pentru locuință. Se ridică la 415 euro o singură dată pentru o gospodărie de o persoana, 540 de euro pentru două persoane; 100 de euro în plus pentru fiecare persoană suplimentară.

Guvernul federal vrea ca plățile suplimentare către angajați să fie scutite de impozit

Plățile suplimentare efectuate de angajatori către angajații lor din cauza prețurilor ridicate din Germania vor fi scutite de taxe și impozite până la o sumă de 3 000 de euro. Liderul FDP, Christian Lindner, a declarat: “Facem posibilă o plată unică neimpozabilă, adică o primă de inflație”.

Coaliția vrea să finanțeze frânarea prețurilor la electricitate prin scăderea profiturilor companiilor energetice


Coaliția de guvernare vrea să finanțeze o frână a prețului energiei electrice pentru cetățeni prin diminuarea profiturilor companiilor energetice. “Profiturile accidentale” ale companiilor din cauza prețurilor ridicate la energie vor fi eliminate, a declarat cancelarul Scholz. În acest sens, guvernul federal a mizat inițial pe un acord la nivel european, dar partenerii de coaliție erau, de asemenea, pregătiți să “implementeze rapid” o astfel de așa-numită taxă pe profiturile excedentare doar la nivel național.