Uncategorized

Mutarea fără certificat va fi ilegală! De la 1 Noiembrie

miete107_v-contentgrossDe la 1 Noiembrie 2015 chiriașii vor avea nevoie de un certificat de la actualul proprietar pentru a se putea muta. Proprietarii vor trebui să confirme printr-un certificat că chiriașul a locuit acolo si pe ce perioadă. Chiriașii au nevoie de acest act pentru a se putea înregistra la primărie. În cazul în care proprietarii vor refuza acordarea acestuia, ei vor fi amendați.

Ce trebuie să conțină acest certificat?

 • Numele proprietarului
 • Numele chiriașilor
 • Adresa proprietarului (sau a firmei)
 • Adresa locuinței în cauză
 • Perioada în care a locuit acolo.

Cui trebuie acest certificat înmânat?

El va trebui prezentat la primărie la inregistrarea la noua adresă. Astfel se va realiza actualizarea adresei de reședință.

Cât timp are chiriașul pentru a își inregistra noua adresă?

În majoritatea landurilor Germane perioada în care ne putem inregistra la primărie este de o săptămână. Excepție fac Berlin, Brandenburg, Bremen, Schleswig-Holstein și  Sachsen unde perioada este de 2 săptămâni de la mutarea la noua adresă ( sau perioada de la care este stipulată in contract mutarea).

Ce se întâmplă dacă nu se respectă acest termen?

în cazul în care chiriașii întârzie sau refuză să prezinte acest document, el va fi sancționat cu o amendă de până la 1000 €. De asemenea, dacă proprietarul refuză sau intârzie să prezinte acest document, el va fi penalizat cu o amendă de până la 50 000 €.

Formularul il puteti descarca de aici

 

https://www.facebook.com/ajutorintegrare.eu

Săptămâna aceasta vă oferim transportul gratuit pentru toate comenzile și o reducere la cumpărarea mai multor cărți. Toate cărțile vin însoțite de cursul audio pe cd în format mp3. Fiecare carte costă 25€. Comenzile se pot face pe whatsapp în scris la : 0152 538 13352 (+49152 538 13352) sau pe Facebook Vă mulțumesc pentru susținere! Sebastian Borza
Carti Ajutor Integrare Germania

2 Gedanken zu „Mutarea fără certificat va fi ilegală! De la 1 Noiembrie

 1. Un pic confuz. Trebuie adus certificatul completat de proprietarul fostei adrese cand trebuie sa te inregistrezi sau este necesar certificatul completat de proprietarul adresei unde vrei sa te inregistrezi in prezent?

 2. puteti spune nr legii sau hotararii respective??
  circula ffffffff multe informatii fara baza legala.ex inmatricularea masinilor straine. nu exista nici o lege care sa precizeze acest aspect si totusi pe net gasesti 6 luni fara recizarea legii eventul autoritatile locale “spun” desi nu exista nici o lege in sensul asta.
  ce-ar fi a ne protejam drepturile de cetateni europeni??!!!!

Schreibe einen Kommentar