Mutarea fără certificat va fi ilegală! De la 1 Noiembrie

miete107_v-contentgrossDe la 1 Noiembrie 2015 chiriașii vor avea nevoie de un certificat de la actualul proprietar pentru a se putea muta. Proprietarii vor trebui să confirme printr-un certificat că chiriașul a locuit acolo si pe ce perioadă. Chiriașii au nevoie de acest act pentru a se putea înregistra la primărie. În cazul în care proprietarii vor refuza acordarea acestuia, ei vor fi amendați.

Ce trebuie să conțină acest certificat?

  • Numele proprietarului
  • Numele chiriașilor
  • Adresa proprietarului (sau a firmei)
  • Adresa locuinței în cauză
  • Perioada în care a locuit acolo.

Cui trebuie acest certificat înmânat?

El va trebui prezentat la primărie la inregistrarea la noua adresă. Astfel se va realiza actualizarea adresei de reședință.

Cât timp are chiriașul pentru a își inregistra noua adresă?

În majoritatea landurilor Germane perioada în care ne putem inregistra la primărie este de o săptămână. Excepție fac Berlin, Brandenburg, Bremen, Schleswig-Holstein și  Sachsen unde perioada este de 2 săptămâni de la mutarea la noua adresă ( sau perioada de la care este stipulată in contract mutarea).

Ce se întâmplă dacă nu se respectă acest termen?

în cazul în care chiriașii întârzie sau refuză să prezinte acest document, el va fi sancționat cu o amendă de până la 1000 €. De asemenea, dacă proprietarul refuză sau intârzie să prezinte acest document, el va fi penalizat cu o amendă de până la 50 000 €.

Formularul il puteti descarca de aici

 

https://www.facebook.com/ajutorintegrare.eu