4 legi noi in Germania de la 1 Noiembrie!

130506-neue-gesetze-regelungen-480x270

Aceste 4 legi vor intra in vigoare in Germania de la 1 Noiembrie 2015.  • Meldegesetz . Pentu inregistrarea la primarie va fi nevoie de un act din partea actualului proprietar. Mai pe larg despre asta AICI .
  • Online-Shopping. Cumpărăturile online vor deveni mai sigure. Cumpărătorul va trebui să se identifice de 2 ori, pe lângă datele cardului , ei vor trebui sa se identifice si prin date personale sau prin Cod TAN ( de la online-Banking). Magazinele online au timp totuși până la mijlocul anului 2016 să se alinieze noii legi.
  • Elektroschrott. De la 1 noiembrie magazinele care vând produse electrice si electrocasnice vor trebui să ofere cumpărătorilor posibilitatea de a preda aparatele vechi, Care nu depășesc lungimea de 25 cm. Aparatele care au o dimensiune mai mare vor fi preluate doar in cazul achizitionării unui aparat nou din acelasi magazin. Până acum aparatele vechi trebuiau duse in locuri speciale pentru a putea fi reciclate (Recyclinghof).
  • Asylrecht. Noua lege cu privire la azilanti se referă la cei cărora le-a fost refuzat dreptul de azil. Astfel, ei vor părăsi teritoriul german mult mai repede ca pana acum. De asemenea, 3 țări au fost adăugate în lista tărilor de origine sigure : Albania, Kosovo și Muntenegru.

 

Sursa: Spiegel.de

Ne puteți urmări pe facebook aici.