Legi noi în Germania din Mai 2019

Ca în fiecare lună, vă ținem la curent cu actualizările legilor din Germania. Pentru luna Mai 2019 acestea sunt:

Mai mult timp pentru Steuererklärung

De luna aceasta avem cu 2 luni mai mult timp pentru a depune declarația fiscală anuală. Până acum aceasta trebuia depusă până la data de 31. Mai. De anul acesta, persoanele private care își depun singuri declarația de venit, data limită pentru aceasta este 31. Iulie 2019. De asemenea, și contabilii vor putea profita de această prelungire, data limită pentru depunerea declarațiilor prin contabil pentru 2018 este 29 Februarie 2020.

 

Bancnote noi în circulație

Pe 28 Mai 2019 apar noile bancnote de 100 și 200 de euro. Ele au fost îmbunătățite din punct de vedere al siguranței și dețin noi caracteristici pentru siguranță, de exemplu un smarald lucios își va schimba culoarea dacă rotim sau îndoim bancnota.
Astfel a doua serie de bancnote Euro este completă.

 

Calitatea aerului îmbunătățită prin ajustarea legii poluării

Noua lege clasifică interdicțiile de conducere disproporționate dacă nivelul de oxid de azot depășește doar cu puțin limita admisă. De asemenea, legea stabilește care vehicule dotate cu adaptări sunt excluse de la interdicții. Astfel se pune în aplicare planul pentru protecția mediului și mobilitate denumit „Saubere Luft und individuelle Mobilität” – Aer curat și mobilitate individuală.

 

Costurile telefonării în Europa non-Uniune vor fi reduse

Din 15 Mai 2019 apelurile și SMS-urile vor fi mai ieftine. Astfel, un minut de convorbire nu poate fi mai scump de 19 cent (+TVA), un SMS 6 centi (+TVA). Pentru Germania asta înseamnă cu TVA inclus 23 de cenți pe minut și 7 cenți per SMS.

 

Publicarea încălcării legii pentru produsele alimentare

De la 25 Aprilie 2019, autoritățile de supraveghere ale reglementărilor produselor alimentare trebuie să publice încălcările legilor și ale regulilor de păstrare și manevrare a produselor alimentare.

Acestea trebuie publicate timp de 6 luni, după care vor trebui șterse. De asemenea, publicul va trebui informat dacă problemele au fost remediate.