Legi noi in Germania din Ianuarie 2016

Legi noi Germania 2016
Legi noi Germania 2016

Legi noi in Germania din Ianuarie 2016

An nou, legi noi. Începând cu anul 2016 intră în vigoare multiple legi sau revizuiri ale legilor curente. Cele mai importante le puteți citi în continuare.

Alocația pentru copii Pentu a continua primirea alocatiei pentru copii este necesară prezentarea numărului de identificare ( Steuer-Identifikationsnummer (IdNr)) al copilului si al părintelui care a solicitat alocația. Totuși, plata alocației nu va înceta, dar în cazul în care părinții nu reușesc să prezinte numărul de identificare, Familienkasse va putea cere returnarea ei. Prin această măsură se vor evita plățile duble și abuzive. Numărul de identificare se găsește pe orice fluturaș de salariu sau se poate solicita de la Bundeszentralamt für Steuern. Acest număr de identificare este valabil pentru toata viața și îl pot primit toți cei care au Anmeldung pe teritoriul Germaniei. De asemenea, alocația se va mări cu 2€, pentru primii doi copii va fi 190 €, pentru cel de-al treilea copil 196€ iar de la al patrulea 221€ pe lună.
Ordinul de plată Începând cu 1 Februarie 2016 ordinele de plată vor putea fi efectuate doar folosind numărul IBAN, nu se vor mai putea folosi Konto-NR si BLZ. Aceasta vine după o amânare, în februarie 2015  s-a încercat trecerea la IBAN si BIC dar a fost amânată pentru ca lumea sa poată fi informată corect în acest sens.

Pensiile se vor mări .Pensionarii se vor bucura de o mărire a pensiei cu 4,3% in landurile vestice respectiv 5% in landurile estice.Legea va intra in vigoare in iulie 2016,  totusi recalcularea se va produce abia la începutul anului 2017.
Informațiile nutriționale vor deveni obligatorii. Începând cu 13 decembrie 2016 toate produsele împachetate oferite spre vânzare vor trebui să conțină informațiile nutriționale. Exceptie fac băuturile alcoolice. Majoritatea producătorilor deja prezintă informațiile nutriționale pe ambalajele produselor.

 

facebook Ajutor Integrare Germania