Uncategorized

Cetatenia germana

Cetatenia Germana. Dacă plănuiți șederea permanentă în Germania, puteți deveni cetățean german naturalizat sub anumite circumstanțe.

cetatenia germana

Pentru aceasta este nevoie de un formular de aplicație ( se poate obține de la BAMF), care va fi depus personal de persoanele cu vârsta mai mare de 16 ani, iar pentru persoanele cu vârsta de până la 16 ani, aceasta va fi realizată de părinți sau tutori.

Sfat: Înainte de depunerea aplicației se recomandă stabilirea unei sesiuni de sfătuire cu BAMF!

Cetatenia germana: Costuri

Naturalizarea costă 255 € de persoană. Minorii care vor fi naturalizați împreună cu părinții vor plăti o taxă de 51 €.Minorii care aplică separat față de părinți vor fi de asemenea taxați cu 255 €.

Pentru persoanele cu salarii mici sau care au mai mulți copii ce vor fi naturalizați în același timp se poate obține o reducere a costurilor, sau chiar și plata în rate.

 

Cetatenia germana: Condiții

Au dreptul la naturalizare persoanele care îndeplinesc următoarele condiții:

 • au drept de ședere pe perioada nelimitată,
 • au absolvit testul pentru naturalizare (Click pentru detalii),
 • au locuit pe teritoriul Germaniei timp de 8 ani ( 7 ani în cazul absolvirii unui curs de integrare, chiar 6 ani în unele condiții speciale ) ,
 • se pot întreține pe cont propriu ( pe sine si membrii familiei aflați în întreținere) fără a recurge la ajutoare sociale (Sozialhilfe sau ALG II).
 • au cunoștiințe adecvate de limba germană
 • nu au cazier
 • cunosc și acceptă legislația germană în vigoare
 • după caz, va fi nevoie de renunțarea la actuala cetățenie.(Cetatenii din UE nu trebuie sa renunte la cetatenia actuala.)

 

Cetatenia germana: Copiii născuți pe teritoriul german

Copiii născuți pe teritoriul Germaniei au automat dreptul la cetățenie germană în cazul în care cel puțin unul dintre părinți este cetățean german. Copiii proveniți din părinți de altă naționalitate decât cea germană vor primi cetățenia germană doar în cazul în care, la momentul nașterii, cel puțin unul dintre părinți a locuit pe teritoriul Germaniei timp de minim 8 ani și are dreptul de ședere pe perioadă nedeterminată. Copiii vor trebui să decidă dacă vor prelua cetățenia germană sau dacă o vor păstra pe cea a părinților când se vor afla la o vârstă cuprinsă între 18 si 23 de ani.Ne puteți urmări pe Facebook aici:

facebook Ajutor Integrare Germania

Săptămâna aceasta vă oferim transportul gratuit pentru toate comenzile și o reducere la cumpărarea mai multor cărți. Toate cărțile vin însoțite de cursul audio pe cd în format mp3. Fiecare carte costă 25€. Comenzile se pot face pe whatsapp în scris la : 0152 538 13352 (+49152 538 13352) sau pe Facebook Vă mulțumesc pentru susținere! Sebastian Borza
Carti Ajutor Integrare Germania

49 Gedanken zu „Cetatenia germana

 1. Hallo, ich habe eine Frage, ich bin zeit 1993 in Deutschland, in 1995 habe ich bei der Post angefangen zu arbeiten bis zum heutigen Tag. Mein Mann hat deutsche Paß alles, warum habe ich nicht automatisch nach so vielen Jahren und sprach Schule auch. Danke

 2. Buna ziua o intrebare as avea daca sunt casatorita de trei anii cu un cetatean neamt ce trebuie sa fac sa obtin cetatenia la fel si copii mei au dreptul?Si ei merg la scoala de trei anii in Germania dar inca au varsta intre 10 si 13 anii…Multumesc

  1. In primul rand trebuie sa ai certificatul de absolvire a unui curs de limba germana , nivelul B1 !!! Daca nu ai asta dai degeaba Tesstul acela Leben in Deutschland cu cele 33 de intrebari !!! Poti sa il dai dar nu vei primi raspunsul si certificatul daca nu dovedesti ca ai facut si un curs de limba germana , nivelul B1 !!

    1. Nu stiu cand ati dat d-voastra testul pentru cetatenie dar in prezent , poti sa dai testul dar nu vei primi diploma daca nu dovedesti si ca ai facut cursul de limba germana cel putin nivelul B1. Eu am dat testul pentru cetatenie si am asteptat rezultatul care trebuia sa-mi fie trimis prin posta in cel mult doua saptamani. Nu l-am primit , am sunat la ei si mi-au spus ca imi trebuie si certificatul de absolvire a unui curs de limba germana minim B1 !!! Si cum facusem cursul de limba germana in urma cu vreo sapte ani le-am trimis prin e -mail copii dupa certificatele primite si in cele din urma mi-au trimis rezultatul !!! Iar cand am depus actele a trebuit sa prezint originalul si copie dupa certificatul de limba germana si cel de la testul cu intrebari !!!

     1. Eu am dat testul de B1 fără absolut nici un curs de limbă !!! Asta a fost în 2010. Testul l-am dar la VHS=Volkshochschule. Toate orașele mari au un VHS. Cel mai bine acolo de acolo se pot solicita informații!

     2. Nu e nevoie de nici un fel de test de limba sau cultura germana dacă ai făcut în Germania un Ausbildung. Se considera în mod automat ca ai cunoștințele necesare.

   1. Daca nu esti sigur mai bine nu raspunde! La testul B1 te poti prezenta, daca il treci bine, daca nu, nu poti lua, deocamdata, cetatenia! Dar nu este obligatoriu sa fi facut niciun curs de integrare, mai ales ca la cele doua teste, adica de limba si cunostinte legislative generale, se percep taxe, in jur de 160 de euro! Asa ca daca nu stii mai bine taci!

 3. Buna seara am si eu o intrebare copilul meu anul acesta implineste 13 Ani si pasaportul expira la sfarsitul anului adica inainte de 14 ani noi sunrem in Germania de 6 ani asi putea sai fac pasaport german la 14 ani.
  Multumesc

  1. Puteti sa-i faceti pasaport german doar daca unul dintre parinti are cetatenia germana !!! Dar si copii dupa 16 ani sau 18 , daca au facut scoala in Germania , mi se pare ca pot face cerere pentru cetatenie !!!

 4. Buna ziua!Am si eu o intrebare,sant in Germania de 3 ani cu familia,lucram aici,vrem sa ne stabilim aici,dar nu primesc cetatenie numai dupa 8 ani,desi mama este cetatean german,si traieste aici de 25 de ani,de ce?Multumesc.

  1. Salutare Laszlo, Si eu sunt in aceeasi situtie ca tine, si eu sunt de 3 ani, si toata familia sunt cetateni germani, “Spätaussiedler”, te rog sa ma informezi si pe mine daca ai aflat ceva noutati, legate de cetatenie. Mersi

 5. Buna ziua . Eu am anmeldung in Germania aproximativ de 6 ani , am un copil mic care este cetățean Neamț pe acte , am șansa sa primesc si eu cetățenie ? Daca da , trebuie sa renunț la cea românească ? Mulțumesc

  1. Larisa, în mod normal poți depune actele pentru cetățenie doar după 8 ani de rezidenta în Germania, indiferent dacă copilul are cetățenie germana sau nu. Excepție este doar în cazul în care ești căsătorită (sau dovada de parteneriat) cu un cetățean german de minimum 2 ani și lovuiesti de cel puțin 4 ani în Germania.

 6. Buna ziua noi suntem in Germania din 2010 si am absolvit testul B1 sotul meu lucreaza, iar eu am lucrat si acum sunt in mutterschuzt. Am si eu o intrebare: care este conditia speciala in care se obtine buletinul german in 6 ani ? Anul acesta am 6 ani si cursul facut.va multumesc.

   1. Perioada se poate scurta la 6 ani cand sunt indeplinite “besondere Integrationsleistungen”:
    – nivelul de limba sa depaseasca B1 (dovedit prin documente);
    – ati terminat o scoala in Germania, cu note peste medie;
    – o perioada de voluntariat de cel putin 2 ani la o organizatie sau club, care vine in sprijinul comunitatii etc.

 7. Buna ziua eu sunt din 1997 in Germania am fost casatorita cu un neamt in 2005 an primit automat actele pt cetatenia Germana dar au vrut ca sa imi dau demisia la cetatenia romana dar nu am vut asa ca dupa multa lupta cu ei am primit dupa 2 ani cetatenia dubla

 8. Buna ziua,eu locuiesc doar de 6ani în Germania,și as dori sa stiu daca as putea obta la obținerea cetățeniei germane acum (cu doar 6ani) ținând cont că sunt proprietarul casei in care locuiesc?

 9. Buna ziua,
  ce acte trebuiesc mai precis? am inteles ca trebuie diploma de B1, dar pe langa asta, ce mai trebuie? certificat de casatorie, certificat de nastere si pasaport valabil? care trebuie traduse si apostilate? daca sunt internationale, mai trebuie traduse sau doar apostilate? Va rog un raspuns. Va multumesc!

 10. Cred ca trebuie actualizat articolul cu modificarile facute de la întâi ianuarie 2016, prin care cetatenia germana se acorda noilor nascuti daca parintii indeplinesc cateva conditii….nu e necesar sa fi de 8 ani in Germania

 11. Buna seara! Se considera un avantaj dacă vorbești limba la un nivel foarte avansat si deții propria casa? Suntem o tânara familie si ambii avem contracte nedeterminate, fără perioada de proba sau alte probleme! Speram sa rapidizam procesul pentru dubla cetățenie! Va mulțumesc!

 12. Buna ziua,am si eu o intrebare sunt nascut in Germania in Karlstadt si ma intreb daca pot sami iau cetatenia , ai mei o plecat in 95 in romania am crescut in romania in prezent lucrez in germania de 2 lunii..

 13. Buna ziua as dori sa intreb pentru baiatul meu care are16ani si6luni sia facut 3ani scoala aici in Germania daca are dreptul sa depuna actele pentru cetatenie el acum incepe Ausbildung dar ce vrea el sa studieze mai departe ii cere cetatenia germana

 14. Ce mai alergați atât după cetatenie germana acum în 2016 ?? Aveți toate drepturile în Germania acum ,sunteți cetățeni UE !! Ăsta cu cetățenia era pana în 2007 când nu aveați dreptul la munca și ședere. Ajutoare SOCIALE tot așa luați dacă va era frica ca nu o sa primiți nîmi pe statul acasă !! Copiii tot statul german vi-i creste stați liniștiți ca primiți bani ptr copii !! Toți care vin în Germania se mira Cum sa stea acasă și sa primească GRATIS de la statul german .

Schreibe einen Kommentar