Spania și Olanda sunt acum zone cu incidența ridicată. Carantina va fi obligatorie

Începând de Marți 27 Iulie de la ora 00.01, Spania și Olanda vor fi declarate zone cu incidență ridicată ( Hochinzidenzgebiet). Aceasta a fost anunțată de Institutul Robert Koch astăzi într-o conferință de presă.

Cei care vin în Germania dintr-o zonă cu incidență ridicată și nu sunt vaccinați sau vindecați, trebuie să intre direct în carantină pentru 10 zile. Aceasta poate fi scurtată la 5 zile printr-un test negativ în a cincea zi de carantină.

Pentru toți călătorii dintr-o zonă cu incidența ridicată este valabilă înregistrarea pe https://www.einreiseanmeldung.de/#/. Inclusiv cei vaccinați și cei vindecați trebuie să se înregistreze înainte de a veni în Germania.

Cei nevaccinați trebuie să fie atenți dacă pleacă în concediu în această perioadă și trebuie să considere perioada de carantină la întoarcere. Această perioadă NU ESTE PLĂTITĂ de angajator. Doar cei cu simptome își pot lua concediu medical.

Anularea concediilor deja cumpărate

Protecția consumatorilor a declarat astăzi că cei care au cumpărat concedii în zonele care au devenit zone de risc au dreptul la anularea acestora fără costuri suplimentare.

Dacă agentul de turism cere plata unor comisioane de anulare, atunci trebuie să cerem concret lista și valoarea acestora. Dacă agentul de turism nu oferă această listă, atunci nu există un motiv de a le plăti. Din cauza pandemiei, mulți agenți de turism și companii de zbor au introdus condiții simplificate de anulare astfel încât concediile și zborurile să poată fi reprogramate sau valoarea acestora sa fie restituită.