Legi noi din August 2022

Creșterea prețurilor la energie electrică și gaze și planul de urgență pentru gaze

La fel ca în lunile trecute, prețurile la energie electrică și gaze naturale continuă să crească în august. Există în continuare amenințarea unei înghețări complete a gazului din partea Rusiei, așa că furnizorii își vor ajusta probabil prețurile în consecință. Conform previziunilor actuale ale experților, se așteaptă ca prețul gazelor să crească cu 200-300%.

Din cauza crizei energetice, statele UE vor să folosească mai puțin gaz începând din această lună. Un plan de urgență prevede ca statele membre să reducă voluntar consumul național cu 15% în perioada August – 31 Martie 2023. Modul în care va fi atins acest obiectiv este lăsat la latitudinea statelor. Prin acest plan, UE dorește să își ia măsuri de precauție în cazul în care Rusia întrerupe complet aprovizionarea cu gaze.

Reforma Bafög de la 1 august: scutiri pentru studenți, stagiari și elevi

Pentru studenții, stagiarii și elevii care primesc Bafög, numeroase măsuri de ajutor au intrat în vigoare de la 1 august. Ratele Bafög au crescut cu aproape șase procente. În plus, există alocații neimpozabile mai mari și suplimente de locuință mai mari pentru cei care nu locuiesc cu părinții lor.

Noi legi de la 1 august privind vaccinarea obligatorie împotriva rujeolei

Copiii nou-admiși la o grădiniță sau la o școală trebuie să facă dovada protecției vaccinării împotriva rujeolei începând deja din Martie 2020. Până la 31 iulie, trebuiau să fie disponibile dovezi și pentru copiii și angajații care se aflau deja în aceste facilități la 1 martie 2020. De la 1 august, copiii nevaccinați pot fi excluși de la grădinițe. Autoritățile pot interzice angajaților nevaccinați să lucreze sau să intre în unități.

O nouă lege în august 2022 pentru medicamente: Bio-similarele vor deveni obligatorii

Din 16 august, va intra în vigoare și o modificare a legii pentru o mai mare siguranță în furnizarea de medicamente. Așa-numitele bio-similare vor deveni apoi obligatorii. Biosimilarele sunt preparate de imitație a produselor biofarmaceutice, adică medicamente produse pe cale biotehnologică. Legea este menită să garanteze că pacienții primesc în farmacie biosimilarul mai ieftin în locul produsului original prescris.