Interdicția de a părăsi locuința se va discuta duminică

Conform prim-ministrului landului Baden-Württemberg Winfried Kretschmann duminică va avea loc o conferință a reprezentanților landurilor și Angela Merkel cu tema interdicției de a părăsi locuința.

Kretschmann a specificat că această măsură depinde în mare parte de populație și de comportamentul nostru până duminică. Dacă situația din orașe nu se va îmbunătăți, sunt șanse foarte mari ca interdicția să fie pusă în practică.

Ce înseamnă interdicția de a părăsi locuința?

Practic, va fi interzisă părăsirea locuințelor fără un motiv bine întemeiat. Motive bine întemeiate fiind deplasarea la locul de muncă, deplasarea pentru aprovizionare și cumpărături, ajutarea altor persoane cu aprovizionarea sau cumpărăturile sau vizite la medic.

Germania a depășit astăzi numărul de oameni infectați comparativ cu Italia în aceeași perioadă, iar Italia a depășit China ca număr de decese cauzate de virus.

Această măsura are, bineînțeles, și opozanți. Armin Laschet prim-ministrul landului Nordrhein-Westfallen consideră că această măsură este pentru moment ( și sunt foarte importante aceste două cuvinte : pentru moment) inutilă și dorește să lase măsurile luate până acum să își facă efectul.